Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste gadgets

Efficiënter werken met een voertuigvolgsysteem

Geschreven door
Geplaatst op18 oktober 2016, 10:35 CategorieSoftware

Bent u ondernemer met een wagenpark waarvan meerdere voertuigen dagelijks onderweg zijn? En wilt u op een efficiënte manier zakelijke kilometers registreren? Dan kan het wellicht verstandig zijn om gebruik te maken van een voertuigvolgsysteem. In dit artikel vindt u alle voordelen van het gebruik van een volgsysteem, op basis van GPS, in uw auto’s.

Een voertuigvolgsysteem bespaart tijd, brandstof en dus geld

§§Door het plaatsen van een voertuigvolgsysteem in iedere auto weet u, middels de GPS tracker (ook wel black box systeem genoemd), op ieder moment van de dag waar uw personeel zich exact bevindt. Moet u op het laatste moment nog een spoedklus inplannen? Met het systeem weet u altijd wie van uw personeel het dichts in de buurt is en het snelst op locatie kan zijn. U bespaart dan én een berg tijd én liters brandstof. Een volgsysteem kan u daarom uiteindelijk veel geld besparen.

voertuigvolgsysteem-1

Voertuigvolgsysteem – alle locaties van uw voertuigen weergegeven op een overzichtelijke kaart.

Hoe werkt een voertuigvolgsysteem?

Een GPS volgsysteem bestaat uit een klein kastje en een antenne die binnen dertig minuten in een auto te plaatsen zijn. Onder het dashboard en uit het zicht van buitenstaanders. De GPS tracker in combinatie met speciale software, zorgt ervoor dat u online de locaties van al uw voertuigen op een overzichtelijke kaart in één oogopslag kunt zien.

De online software biedt naast de overzichtelijke real time kaartweergave van de bedrijfsauto’s, ook de mogelijkheid om verschillende rapportages te genereren. Deze worden gegenereerd op basis van het aantal gereden kilometers, de gereden snelheid en het aantal minuten stilstand van een voertuig aan. Ook is het mogelijk een rapport voor een specifieke bestuurder of voertuig te genereren. Tevens kunnen bijvoorbeeld dagelijkse ritten, meetings, gewerkte uren en tijdsbesteding op een specifieke locatie worden weergegeven in een rapport. Zo kunt u bijvoorbeeld in de gaten houden of personeelsleden elkaar nog voor het einde van de werkdag ontmoeten bij een tankstation.

De gebruiker kan via een schakelaar aangeven of de rit privé of zakelijk is – ideaal met het oog op de rittenregistratie. Het kastje wordt meestal ingesealed om zowel schade als fraude te voorkomen.

Wilt u meer weten over andere toepassingen van een voertuigvolgsysteem? Lees dan verder op de website van RouteVision.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.