Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste gadgets

Mogelijkheden smartwatches steeds verder uitgebreid

Geschreven door
Geplaatst op29 september 2016, 13:43 CategorieSmartwatch

Het is alweer een tijd geleden dat wij schreven over smartwatches. Eén van de laatste artikelen was over de 3 grootste zwaktes van de Apple watch en dat zegt misschien wel genoeg. Maar ook de smartwatches maken een ontwikkeling door en heeft dat mede te danken aan de app ontwikkelaars.

Net als met de smartphone staat of valt het slagen van dit soort producten met de apps die ontwikkeld worden. Android ging iOS in rap tempo voorbij qua apps en de populariteit van Windows telefoons bleef achter precies om deze reden. Ook hier lijkt Android weer de slag te winnen met hun Android Wear. Of je nu een Huawei Watch, een Moto 360 of een Tag Heuer Connected of welke smartwatch dan ook met Android Wear, je hebt er een enorme lijst aan apps die je kan gebruiken.

GPS en 4G op je smartwatch

Als je een smartwatch koopt zorg dan in ieder geval dat je een GPS functie hebt met een 4G verbinding. Je hebt dan in ieder geval geen duur trackingsysteem nodig in je auto met een duur abonnement. Je weet exact waar je auto is met apps die niet alleen voor je smartphone zijn, maar ook smartwacht compatible.

Wil je weten waar je kinderen uithangen? Doe ze een smartwatch kado met GPS tracker en je weet precies waar ze zijn. Vind je het leuk om af en toe een gokje te wagen? Microgaming had twee jaar geleden al een speciale gokkast voor de smartwatch ontworpen: The Dark Knight Rises (bron: topcasinobonus.nl).

De meest populaire apps zijn op dit moment zeer waarschijnlijk WhatsApp en Pokemon Go. Er zijn genoeg situaties te bedenken waar het niet altijd gewaardeerd wordt dat je de telefoon uit je broekzak haalt en even uitgebreid appjes gaat zitten lezen. Met de koppeling voor je smartwatch kan je berichten nu uitlezen op je horloge en dat valt een heel stuk minder op als je een telefoon op tafel legt terwijl de biefstuk wordt opgediend. Ben je de 30 al ruimschoots gepasseerd en vind je Pokemon Go leuk, maar wil je dat niet aan iedereen laten weten? Dat snappen wij maar al te goed. Je smartwatch geeft een subtiel signaaltje als er een Pikachu in de omgeving is.

Meer dan 5 miljoen downloads

Android Wear heeft een enorme ontwikkeling doorgemaakt. In maart werd de grens van 1 miljoen downloads geslecht, maar inmiddels zijn ze de 5 miljoen ruim gepasseerd. Je kan dus stellen dat de smartwatch aan populariteit wint en zijn het niet alleen de fitness fanaten die dit soort horloges dragen. Eén ding is zeker: de smartphone zorgde ervoor dat het horloge steeds meer uit het straatbeeld verdween, maar dezelfde technologie brengt het horloge steeds meer terug.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.