Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste gadgets

Eerste indruk van de Nintendo Switch

Geschreven door
Geplaatst op27 september 2016, 11:50 CategorieGaming

Op vrijdag 3 maart verschijnt de langverwachte Switch, de nieuwe handheld/console hybride van Nintendo. Wij kregen de kans om de Switch te testen en dit is onze eerste indruk.

Nintendo staat erom bekend dingen net iets anders te doen dan de overige gamegiganten. Met de hybride Switch probeert Nintendo wederom een barrière te doorbreken, namelijk die tussen de thuis-consoles en handheld gamen. Doordat je de controller uit elkaar kan halen en deze aan de zijkanten van het scherm kan bevestigen, hoef je jouw Mario- of Zelda-avontuur niet te onderbreken wanneer je op pad gaat. Het is nieuw en klinkt misschien nog raar.

De pluspunten van de Switch

Toen we de Switch mochten proberen, waren we echter meteen gecharmeerd van Nintendo’s nieuwste console. Wat ons het eerste opviel, is dat de Switch kleiner is dan je zou verwachten na het zien van de trailers en foto’s, maar we waren opslag verliefd. De controllers, die Nintendo de Joy-Cons heeft genoemd, kun je op drie verschillende manieren gebruiken: bevestigd aan de Switch in handheld mode, bevestigd aan de Grip in de console mode en als twee losse controllers bij de tabletop mode. Hoe je ze ook gebruikt, de Joy-Cons passen altijd perfect in je hand. Zelfs los zijn het volwaardige controllers, waarbij alleen de tweede analoge stick ontbreekt.

Ook de HD Rumble Pack verdient je aandacht. Nintendo introduceerde deze feature door deze te vergelijken met een glas ijsblokjes. Wanneer je dit beweegt, voel je het verschil tussen één, twee of drie blokjes. We waren in eerste instantie sceptisch, dus we kozen om als eerste Ball Count te spelen, een mini game in 1-2-Switch. Hierbij houd je één Joy-Con horizontaal, die je vervolgens langzaam kantelt om te voelen hoeveel knikkers er ‘in’ de controller zitten. En het werkt: je voelt de knikkers rondrollen en het verschil tussen de aantallen.

De minpunten van de Switch

Onze hands-on sessie heeft echter nog niet alle twijfels weggenomen. Het blijft raar dat je een speciale Charging Grip moet aanschaffen om je Joy-Cons te kunnen opladen tijdens het spelen en een interne opslag van 32GB schiet al snel tekort wanneer er nu al games zijn aangekondigd die groter zijn dan dat. Dus als je je games digitaal wilt kopen, heb je een micro-SD kaart nodig. Tenslotte bevat 1-2-Switch een aantal gave party games, maar eigenlijk zou deze standaard als demo op de Switch geïnstalleerd moeten zijn

Het oordeel

De twijfels wegen niet op tegen de voordelen en na het horen van de zachte ‘klikjes’ wanneer je de Joy-Cons aan de zijkant van het scherm bevestigd, waren we helemaal verkocht. We kunnen niet wachten om binnenkort een van deze handige gadgets in huis te hebben en kijken reikhalzend uit naar games als The Legend of Zelda: Breath of the Wild, Mario Kart 8 Deluxe en vele anderen, die je kan downloaden in de Nintendo eShop. Zorg wel dat je genoeg tegoed hebt. Bij Startselect koop je eenvoudig en snel je Nintendo eShop card online, net als je digitale games voor Nintendo (Switch, Wii U, 3DS) en Xbox (One, 360).

  • Delen:

Reacties

  1. Hanna
    03 augustus, 2018 om 11:42

    That is very clear as it’s presently turn into a frequent opinion that
    you may effortlessly drop all of the money you have without anyone noticing it.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.