Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste gadgets

De ultieme sportcamera: Sony 4K Action Cam of GoPro Hero4 Black?

Geschreven door
Geplaatst op7 september 2015, 14:15 CategorieOverig

Met de 4K Action Cam doet Sony opnieuw een gooi naar de hoogste onderscheiding. Als we de makers mogen geloven, is dit dé handcamera die elke sportieveling voortaan wil gebruiken voor actiebeelden. We moeten dan ook toegeven dat de specificaties van de Sony 4K actie camera indrukwekkend klinken. De vraag is echter of ze ook toereikend zijn om de vooralsnog ongeëvenaarde GoPro Hero4 Black van de troon te stoten. Een vergelijking tussen beide titelkandidaten zal uitkomst bieden.

Realisme vs kleurenfilter

De belangrijkste test is dan uiteraard de weergave in 4K resolutie. Op dat cruciale punt presteert de GoPro toch nog steeds beter dan de Sony. De kleuren van de GoPro Hero4 Black zijn realistischer en er is duidelijk meer contrast en detail merkbaar dan bij de actie camera van Sony. Die stelt daar vollere kleuren tegenover, maar die lijken eerder door een filter te zijn gehaald dan een realistische weergave van de werkelijkheid.

verschil

GoPro duikt dieper

Met de meegeleverde waterdichte behuizing kan je met beide apparaten prachtige onderwaterbeelden maken. Ook hier scoort de GoPro beter met de mogelijkheid tot maar liefst 40 meter diep. Terwijl de Sony daar slechts 10 meter tegenover stelt. Zonder de behuizing zou de Sony ook waterbestendig moeten zijn, maar die eerste tests, weliswaar van demo modellen, plaatsen daar toch vraagtekens bij.

gopro

Specificaties Sony 4K actie camera

Het antwoord op de vraag of bepaalde kenmerken beter zijn bij de Sony 4K blijkt vaak een ‘ja maar’ verhaal. Zo heeft de Sony een grotere camerahoek bij slow motion beelden, maar is dit beperkt tot 720p. Je kan hier de vraag stellen hoe relevant dit dan nog is in een wereld waar 1080p ondertussen is verdubbeld naar 4K. De unieke beeldstabilisatie van de Sony vangt schokken beter op, maar hier hebben we opnieuw dezelfde bedenking aangezien de functie niet werkt in 1080p en 4K. Uit de eerste gebruikerstests blijkt ook dat het Sony bevestigingsmechanisme niet zo stevig is als dat van GoPro. Voor sporten als snowboarden en paragliden is dat toch wel een breekpunt. Ook qua bitrate wint de Sony het op cijfers (100Mbps bij 4K, tegenover 60Mbps bij GoPro) maar hogere bitrates betekent ook grotere bestanden waardoor duurdere geheugenkaartjes vereist zijn.

GoPro de beste keuze

Al met al is de GoPro Hero4 Black nog steeds met voorsprong de beste keuze. De beelden zijn van een meer realistische weergave, hij is makkelijker in gebruik en beschikt over een stevig bevestigingsmechanisme. Ook zijn er vele accessoires verkrijgbaar voor de Gopro Hero4 Black. De voordelen van de Sony 4K wegen daarnaast niet op tegen de nadelen. Maar ook al is GoPro in het voordeel, het laatste woord is zoals altijd aan de consument.

 • Delen:

Reacties

 1. Manueel therapeut alphen aan den rijn
  22 februari, 2020 om 16:02

  These are a number of the stages which enable it to likewise incorporate correct head support.
  This may not only provide you with pain and stiffness inside your
  neck but also you could possibly feel pain or numbness somewhere
  else including your arm or hand. A chiropractic doctor make use of his hands to help you the joints of the spine achieve more movement.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.