Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste gadgets

Zo ziet de zelfrijdende auto van Mercedes-Benz eruit

Geschreven door
Geplaatst op6 januari 2015, 14:13 CategorieAuto

Mercedes-Benz heeft op CES 2015 laten zien hoe de zelfrijdende auto van de toekomst van Mercedes-Benz eruit komt te zien: behoorlijk futuristisch met z’n platte, lange neus en uitgestrekt voorruit.

Mercedes-Benz en de zelfrijdende auto van de toekomst

Mercedes-Benz heeft een nieuw concept voor een toekomstige auto onthuld, eentje die van flink veel technologie voorzien is en zelf kan rijden. Je zou de F 015 Luxury in Motion, zoals de auto heet, kunnen omschrijven als een luxueuze peul (bij gebrek aan een beter woord) op wielen kunnen noemen, aangezien je hem dus niet zelf hoeft te besturen. Nee, in de toekomstig kunnen we rustig achterover zitten in onze auto’s, terwijl hij al het werk doet en ons naar onze bestemming rijdt. Maar dan wel zo comfortabel als mogelijk.

En afgaande op de auto’s van Mercedes-Benz die we nu al hebben, kan het haast niet luxer. De fabrikant noemt het zelfs ‘lounge-achtig’, aangezien je de vier stoelen zo om kunt draaien dat je elkaar kunt aankijken in de auto. Om je heen hangen allerlei schermen waar je de auto mee instructies geeft of entertainment mee kunt bedienen – maar nog een eindje verder in de toekomst verwachten we dat we te maken krijgen met camera’s die aan de hand van oogbewegingen en gebaren dezelfde handelingen kunnen verrichten. Zo ver is het nog niet.

De auto heeft tevens speciale led-verlichting aan de voorkant, die kan laten zien of de auto automatisch (blauw licht) of manueel (wit licht) rijdt. Een handige methode voor mensen om te zien of jij zelf of de auto rijdt. Deze auto rijdt overigens helemaal niet meer op benzine. Wanneer we voor het eerst deze auto op de markt gaan zien, is natuurlijk nog niet bekendgemaakt. Wel is het alvast tof om te zien waar een gerenommeerde autofabrikant als Mercedes-Benz mee op de proppen kan komen, binnen nu en een aantal jaar.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.