Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste gadgets

Voel je een echte Jedi met virtual reality

Geschreven door
Geplaatst op12 januari 2015, 10:39 CategorieVirtual reality

Sixesense is een bedrijf achter motion controllers die ervoor zorgt dat je je een echte Jedi waant, wanneer je die controllers gebruikt met een VR-bril. Check de video hieronder om een indruk te krijgen.

Waan je een echte Jedi met VR

De Sixense STEM (Sixense Tracking Embedded Module) dat samenwerkt met een aparte basis (die achter je staat). De basis zendt een elektromagnetisch veld van 2,5 meter uit, die de controllers en een apart kastje op je virtual reality-bril kan detecteren en volgen. Hoewel deze techniek niet je complete lichaam kan volgen en ook niet per vinger kan meten wat je doet, biedt het wel enorm veel vrijheid aan zolang je maar binnen die 2,5 meter blijft. Je kunt alle kanten op zwaaien met je hoofd en controllers en het blijft werken.

Wanneer je de controllers met een Oculus Rift gebruikt, kun je tot twee lightsabers, zoals te zien is in de demo, tegelijkertijd gebruiken. Gebruik je de Samsung Gear VR, dan kun je slechts één lightsaber gebruiken (dankzij de gelimiteerde bluetooth-instellingen). De demo die de journalist in de bovenstaande video speelt, laat zien hoe goed de techniek al werkt. De journalist staat in een shooting gallery, terwijl zij het doelwit is en de kogels moet afketsen met haar lightsabers. Het ziet er goofy uit, maar ook heel erg tof.

De controllers zijn nog niet te koop, maar je kunt wel een developers kit aanschaffen voor 380 euro. Aangezien veel mensen denken dat virtual reality de toekomst is op het gebied van onder meer gaming, lijkt het een kleine investering voor iets dat straks veel geld gaat opbrengen. Tijdens CES 2015 zijn er nog een aantal virtual reality-hoofddeksel (we kunnen sommige geen brillen meer noemen) uitgebracht, waaronder eentje van Razer (de OSVR), de Omni van Virtiux en de 3D Head, waardoor je op de alien uit de film Alien lijkt.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.