Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste gadgets

SteelSeries lanceert SteelSeries Sentry Eye Tracker

Geschreven door
Geplaatst op3 januari 2015, 21:34 CategorieGaming

Gamen door alleen met je ogen te bewegen komt een stapje dichterbij met de SteelSeries Sentry Eye Tracker; een camera die je oogbewegingen registreert. Dit kan de toekomst van games besturen gaan veranderen.

SteelSeries Sentry Eye Tracker

Gaming peripheral-maker SteelSeries heeft de SteelSeries Sentry Eye Tracker gelanceerd. Deze eye tracker, gebaseerd op technologie van Tobii Tech, kan de oogbeweging van een gamer opvangen en registreren – hij ziet precies wat de speler ziet, wanneer de camera is gekoppeld aan de game. Dit legt het grondwerk voor een toekomst waarin we spellen met de bewegingen van onze ogen kunnen registreren. Mocht het allemaal goed gaan werken, dan wordt de eye tracker misschien wel de grootste revolutie binnen game controllers sinds de analoge knuppel.

Door games met je ogen te besturen, reageer je veel sneller op de actie op het scherm. Er zit vaak een paar milliseconden vertraging tussen het zien en reageren op een bepaalde actie op het scherm. Bijvoorbeeld in een schietspel: spelers zien de vijand, moeten dan met hun duim de rechter analoge knuppel / de muis (oftewel de cursor) bewegen naar het doelwit en daarna op de schietknop drukken. Met de SteelSeries Sentry Eye Tracker zijn je ogen de cursor; die moet vervolgens net zo snel als jij registreert gaan bewegen. Je hoeft nu enkel nog maar te knallen.

De SteelSeries Sentry Eye Tracker is de komende week op de CES 2015 te zien op de beursvloer. Ook worden er demo’s getoond. Mocht je geïnteresseerd zijn in de camera, dan kun je hem aanschaffen voor zo’n 200 dollar. Alleen kun je er nog niet mee wat je er mee zou willen doen, namelijk het besturen van videogames. Dat kan later pas, zo geeft SteelSeries. Nu kun je er alleen content mee streamen. Wat natuurlijk ook tof is, maar daar hebben we inmiddels heel wat andere alternatieven voor, die je geen cent hoeven te kosten.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.