Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste gadgets

Sony SmartEyeglass Attach! neemt het op tegen Google Glass

Geschreven door
Geplaatst op6 januari 2015, 12:43 CategorieWearables

Sony gaat de concurrentie aan de met de Google Glass, met z’n eigen SmartEyeglass-concept: die maakt van je gewonee bril een slimme bril. De aanvulling bril komt wellicht nog dit jaar op de markt.

Sony SmartEyeglass Attach!

We zagen het concept al eens eerder voorbijkomen op Gadgets Magazine: Sony’s concept voor een eigen slimme bril. Die bril, of eigenlijk aanvulling op je gewone bril, is opgedoken op de CES 2015-beurs, waar de aanwezigen hem al zelf kunnen uitproberen. Het apparaat dat je op je bril bevestigt, noemt Sony de Single-Lens Display Module. Het ziet er nogal log uit, maar is best indrukwekkend te noemen. De wearable heeft een processor een bluetooth-technologie aan boord en projecteert een schermpje op het glas van je bril.

Volgens Sony kun je dat schermpje projecteren op elke bril: je normale bril, je zonnebril, et cetera. Je krijgt op die manier snel toegang tot belangrijke informatie, aldus Sony. Het scherm dat op het glas geprojecteerd wordt is 0,23 inch groot en heeft een resolutie van 640 bij 400 pixels. Sony geeft aan dat dergelijke technologie handig is voor mensen die bepaalde sporten beoefenen, zoals fietsen, golfen of andere buitensport activiteiten, aangezien je snel en direct relevantie informatie, bijvoorbeeld navigatie, te zien krijgt.

Verder geeft Sony aan dat het in 2015 wil beginnen aan de massaproductie van de gadget, maar het bedrijf kan nog niet precies vertellen wanneer dat dan is. Met deze aanvulling mikt Sony in elk geval een beetje op golfers en hardlopers. De eerste groep kan met z’n slimme bril zien hoe ver het nog is tot de hol van het veld en de tweede groep krijgt gedetailleerde informatie over zichzelf (en wellicht ook over de route) terwijl iemand aan het hardlopen is. Of één van de twee groepen ook echt geïnteresseerd is, valt nog te bezien.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.