Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste gadgets

De smrtGRiPS maken je fiets slimmer

Geschreven door
Geplaatst op14 januari 2015, 11:16 CategorieHandig

Op Indiegogo staat nu een project waar je je fiets slimmer mee maakt. Zo kunnen de smrtGriPS trillen bij bochten en laten horen waar je fiets staat wanneer je hem weer eens niet kunt vinden naast het treinstation.

smrtGriPS verbinden je fiets aan je smartphone

Fietsen terwijl je op je smartphone probeert te kijken welke kant je op moet is niet alleen een ware uitdaging, het is ook nog gevaarlijk. Buiten het feit dat je waarschijnlijk niet kunt zien wat er op je schermpje staat door de reflectie van het zonlicht, moet je ook nog voor een kort moment, al is het een seconde, je ogen van de weg af halen. Dan kun je denken om oordoppen in de te doen en te luisteren naar je navigatiesysteem, maar dat houdt weer in dat je soms niet om je heen hoort wat er gebeurt (of de stem niet verstaat door druk verkeer).

Boreal Bikes’ crowdfundproject kan het antwoord zijn op die problemen met de smrtGRiPS. smrtGRiPS zijn speciale fietshandvatten die je voor meerdere doeleindes kunt gebruiken, nadat je ze hebt gekoppeld aan je smartphone via bluetooth. Zo trilt de rechter handvat wanneer je naar rechts moet en de linker wanneer je naar links moet. Ook kan het systeem je helpen je fiets terug te vinden nadat je hem hebt gestald naast het station – en vooral in Nederland kan het nogal een crime zijn – door middel van een geluidssysteem.

De smrtGRiPS kunnen ook een boodschap uitzenden wanneer iemand te ver van je vandaan fiets binnen een groep (waar iedereen dan die slimme handvatten heeft) en je waarschuwen voor wegwerkzaamheden. Al zijn vooral deze laatste functies wellicht ietwat overbodig. Je kunt op de Indiegogo-pagina terecht voor alle informatie rondom het pledgen van geld en wanneer je wat precies oplevert: maar vanaf 59 dollar kun je al een complete set in huis halen (exclusief de 25 dollar aan verzendkosten). De duurste pledge is 375 dollar.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.