Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste gadgets

Slim skateboard Smart Wheels gepresenteerd op CES 2015

Geschreven door
Geplaatst op7 januari 2015, 15:04 CategorieHandig

Diep in de krochten van de grote beurshal van CES 2015 staat het bedrijf IO Hawk met z’n slimme skateboard, toepasselijk genaamd Smart Wheels. Met Smart Wheels kun je nog gemakkelijk navigeren door beurzen zoals CES.

Slim skateboard: Smart Wheels

Je kent het skateboard en je kent de Segway. Combineer die twee en je krijgt de Smart Wheels van elektronicafabrikant IO Hawk. IO Hawk heeft geen uitgebreide presentatie gehouden zoals alle grote merken wel deden en doet het slechts met een grote ruimte naast de beurshal van CES 2015. Daar toont de fabrikant aan wat de Smart Wheels precies is én krijgen de aanwezigen meteen de kans het slimme skateboard uit te proberen. Check de onderstaande video om snel een impressie te krijgen van hoe het eruit ziet.

Smart Wheels is een verzameling gyroscopen, elektrische motoren en wielen waar je als gebruiker op moet staan. Wanneer je naar voren leunt, zal het apparaat onder je voeten naar voeren bewegen. Sturen doe je door simpelweg naar links of rechts te bewegen. De vrouw op de video doet overkomen alsof je moeiteloos even op dit apparaat stapt, want zeker de eerste keer moet je toch wel even wennen aan het gebrek aan een steun (zoals de Segway wel heeft), maar je schijnt daar snel aan te wennen – je moet op je eigen balans vertrouwen.

Hoewel zo’n slim skateboard natuurlijk handig is om een dag door te komen op een drukke beurs als CES, is het ook voornamelijk leuk het ding te gebruiken. Dan moet je wel even je portemonnee trekken, want de Smart Wheels is niet goedkoop: via de website van de fabrikant kun je er een bestellen voor 1800 dollar. Wat je ervoor krijgt is een apparaat dat bijna tien kilometer per uur kan gaan en 15 tot 20 kilometer af kan leggen op een oplaadbeurt van drie uur. Al met al gaat-ie dus zo’n twee uur mee met één volle accu.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.