Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste gadgets

Ouya krijgt een financiële injectie van Alibaba

Geschreven door
Geplaatst op30 januari 2015, 12:55 CategorieGaming

De Android-spelcomputer Ouya krijgt een investering van tien miljoen dollar van internetbedrijf Alibaba. Dit kan positief uitpakken voor beide bedrijven: Ouya heeft de content, Alibaba het geld.

Ouya krijgt investering van 10 miljoen dollar door Alibaba

Ouya, de kleine Android-spelcomputer waar bijna iedereen het over had dankzij het megasucces op Kickstarter, krijgt een financiële injectie van het internetbedrijf Alibaba. Waarom? Omdat de consument toch niet zo warm liep voor een kleine Android-spelcomputer, ondanks het feit dat Ouya wordt gezien als één van de meest succesvolle Kickstarter-projecten ooit. Het bedrag dat Alibaba investeert zou neerkomen op 10 miljoen dollar, zo meldt The Wall Street Journal. Wat gaat er nu gebeuren?

Deze investering betekent niet dat China, het land waar Alibaba gevestigd is, direct de microconsole mag verwachten in de winkels. De Ouya komt mogelijk wel op een andere manier naar dat land, door de software, beter bekend als Ouya Everywhere, te implementeren in de setopboxen van het e-commercebedrijf. En dat zou niet verkeerd zijn: Ouya heeft immers de content (in de digitale winkel vind je momenteel bijna duizend spelletjes) en Alibaba heeft het geld en de middelen om van de dienst een succes te maken.

Sinds de release van Ouya heeft de spelcomputer het al moeilijk. En dat komt niet alleen doordat de gemiddelde gamer warmer loopt voor een nieuwe PlayStation of Xbox. Ook bijvoorbeeld de Fire TV van Amazon gooit roet in het eten in Noord-Amerika. Desondanks zien beide bedrijven nog genoeg groeimogelijkheden. Ouya heeft al eerder deals gesloten met andere hardwarefabrikanten, zoals Madcatz en Xiaomi, die allebei ook toegang hebben tot Ouya Everywhere – maar Alibaba investeert ook nog eens in de dienst. Het is nu afwachten wat dit oplevert.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.