Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste gadgets

Nintendo kondigt nieuwe Amiibo-figuren aan

Geschreven door
Geplaatst op14 januari 2015, 15:58 CategorieGaming

Nintendo heeft een aantal nieuwe Amiibo aangekondigd, waaronder een paar voor de Super Smash Bros.-serie en voor een geheel nieuwe serie.

Nintendo’s Amiibo

Nintendo heeft twee nieuwe reeksen Amiibo aangekondigd voor 2015. Naast de al bestaande, grote en groeiende groep Amiibo, krijgt de Super Smash Bros.-lijn zes nieuwe figuren erbij, te weten:

 • Robin
 • Lucina
 • Pac-Man
 • Wario
 • Ness
 • Charizard

202171

Mocht je bekend zijn met Super Smash Bros. for Wii U en 3DS, dan ben je ook bekend met de bovenstaande personages. Super Smash Bros. for Wii en 3DS is een vechtspel waar allerlei Nintendo-figuren en een handvol personages van andere speluitgevers, zoals Namco Bandai en Sega, het tegen elkaar opnemen in chaotische gevechten. Het is één van de meest geliefde Nintendo-franchises.

Daarnaast maakt Nintendo een zet die we al zagen aankomen: een lijn Amiibo naast de huidige lijn, waarin we opnieuw kennismaken met een aantal personages die al zo’n klein standbeeldje met een nfc-chip hebben gekregen. Deze vallen onder de Super Mario-lijn en worden uitgebracht voor onder andere Mario Party 10 – nog zo’n geliefd multiplayerspektakel dat later dit jaar verschijnt voor Wii U.

De personage zijn:

 • Mario
 • Luigi
 • Princess Peach
 • Bowser
 • Yoshi
 • Toad

Nieuw in deze serie is Toad, die we natuurlijk nog niet tegenkwamen in Super Smash Bros., omdat dat personage niet meedoet in die game. Ook zullen deze Amiibo werken met Captain Toad Treasure Tracker, een game die nu al verkrijgbaar is voor Wii U. Deze Amiibo komen nog eens bij de nog te verschijnen Amiibo van de derde en vierde wave. Check hieronder de Amiibo’s die eerst nog uitkomen.

wave_3_amiibo_february_2015

De vandaag aangekondigde Amiibo zullen eind maart verkrijgbaar zijn voor een adviesprijs van 14,99 euro. Onbekend is nu nog welke Nintendo vlak na release niet meer gaat produceren. De Wii Fit Trainer, Villager en Marth waren daardoor vorig jaar al flink in prijs gestegen.

 • Delen:

Reacties

 1. timbangan digital
  05 juli, 2018 om 7:00

  It’s going to be finish of mine day, however before end I am reading this great
  article to improve my experience.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.