Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste gadgets

New Nintendo 3DS verkrijgbaar in Europa, niet voor iedereen

Geschreven door
Geplaatst op6 januari 2015, 20:31 CategorieGaming

Nintendo stuurt op dit moment e-mails uit naar de allergrootste Nintendo-fans, om als eerste de felbegeerde New Nintendo 3DS te kunnen aanschaffen. Wij  wachten nog met smart tot het mailtje ook onze mailboxen bereikt.

New Nintendo 3DS

Er zijn maar weinig bedrijven die een product initieel slechts gelimiteerd op de markt kunnen uitbrengen én ermee wegkomen. Natuurlijk zijn er nu wat Nintendo-fans boos dat zij niet vroegtijdig met de New Nintendo 3DS kunnen spelen, maar zodra hij uit is, gaan ze hem toch wel kopen. Wat is er nu aan de hand? Nintendo verstuurt e-mails naar Europese Club Nintendo-leden met daarin de vraag of ze vroegtijdig, voordat het apparaat dus gelanceerd wordt in Europa, er eentje willen aanschaffen. Omdat ze zo loyaal zijn.

Het gaat hier om de Ambassadeur Editie van de New Nintendo 3DS. De nieuwe Nintendo 3DS, waarvan er officieel dan vier varianten van bestaan (terwijl eentje die 3D-beelden niet kan genereren), heeft een extra analoge knuppeltje aan de rechterkant en de actieknoppen, die vier knoppen rechts, hebben hetzelfde patroon als een SNES-controller. Ook heeft deze Nintendo 3DS een ingebouwde nfc-chiplezer en een veel beter scherm. Met die nfc-chiplezer kun je eindelijk je Amiibo’s voor Nintendo 3DS-spellen gaan gebruiken.

Om in aanmerking te komen voor een New Nintendo 3DS moet je aan ‘bepaalde criteria’ voldoen. Welke dat zijn, is ons helaas ook niet bekend. Wij dachten toch wel minstens één iemand op de redactie te hebben die ervoor in aanmerking had kunnen komen (met bijna alle Nintendo-spelcomputers in zijn bezit), maar het mocht niet baten. Je betaalt zo’n 200 euro (i.p.v. 170 euro) voor de New Nintendo 3DS via deze actie van Nintendo en dat schijnt een beetje overpriced te zijn – maar dat zal voor veel Nintendo-fans niet uitmaken.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.