Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste gadgets

NEEO is een smart remote die je hand herkent

Geschreven door
Geplaatst op14 januari 2015, 11:39 CategorieHandig

Het slimme huis van de toekomst heeft een afstandsbediening nodig, omdat smartphone-apps niet altijd toereikend zijn: dat is de gedachte achter NEEO. Je kunt nu het project steunen via Kickstarter, ook al heeft het zijn doel al behaald.

NEEO, de slimme afstandsbediening

NEEO is een slim systeem waarmee het grofweg al je apparaten, die zijn verbonden met het internet, kunt bedienen. NEEO bestaat uit twee onderdelen: de basis, die de communicatie vastlegt, en de afstandsbediening. Die afstandsbediening heeft nog niet gepatenteerde techniek (dat komt nog) aan boord waarmee het de gebruiker kan herkennen aan zijn hand. Op het touchscreen van de smart remote word je vervolgens verwelkomd en zie je je naam staan, waarna jouw specifieke voorkeuren en favorieten naar boven komen.

De basis, of het brein, werkt met allerlei AV-producten van de afgelopen tien jaar. Je kunt er daarnaast zo’n beetje elke gadget of smart device mee bedienen: de teller staat nu op 30.000 stuks. Het 3,2 inch-touchscreen op de afstandsbediening heeft een resolutie van 480 bij 800 en daardoor een pixeldichtheid van 291. Dat is hoger dan het Retina-scherm van Apple. Die remote is niet het enige apparaat waarmee je het brein kunt besturen: NEEO heeft ook een speciale smartphone-app, mocht je dat prettiger vinden werken of goedkoper vinden.

NEEO ondersteunt bluetooth 4.0, bluetooth BLE (low energy), wifi, 6LowPAN, ZigBee, Thread en Z-Wave-protocollen. Daarnaast werkt het onder andere samen met je tv, Sonos, Apple TV, Roku en Philips Hue. Verwacht wordt dat, wanneer je besluit om voor 209 dollar te pledgen (dan krijg je het brein en de remote), je de producten in maart 2015 al thuisgestuurd krijgt. Dat lijkt ambitieus, maar dat kan doordat het project al klaar is voor productie, aangezien de mensen erachter al zelf veel tijd en geld geïnvesteerd hebben in NEEO.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.