Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste gadgets

Met Prynt verander je je smartphone in een Polaroid-camera

Geschreven door
Geplaatst op27 januari 2015, 20:42 CategorieFotografie

Wanneer je verlangt naar die oude tijden waarin foto’s meteen werden uitgeprint nadat je ze gemaakt had, dan kun je je hart ophalen met Prynt. Prynt staat nu op Kickstarter, maar komt als het goed is naar de winkels.

Prynt: maak van je smartphone een Polaroid-camera

Het Prynt-omhulsel is een instant fotoprinter voor je smartphone en staat vanaf nu op Kickstarter. Voor nog geen vijftig dollar kun je het apparaatje al bemachtigen; het plan is om straks ook de handige gadget in de winkel te leggen. Maar of dat ook voor Europa of zelfs Nederland geldt, is helaas niet bekend. De initiatiefnemers achter Prynt hadden aanvankelijk het doel op 50.000 dollar gezet – daar zijn ze inmiddels al drie keer overheen gegaan, terwijl het aantal dagen dat het project nog op Kickstarter staat, nog op 34 staat.

Prynt stond ook al op CES 2015. Daar demonstreerden de makers een nieuwe versie van het omhulsel, die groot genoeg is om ook een phablet, zoals de iPhone 6 Plus of Samsung Galaxy Note 4, in te installeren. Helaas is het nu nog zo dat er nog geen directe connectie bestaat tussen het toestel en de printer, waardoor het lang duurt voordat de foto is uitgeprint. Het team belooft straks een maximale wachttijd van dertig seconden – als hen dat lukt, dan hebben ze een mooi apparaat op de markt gebracht – zeker met het idee erachter.

Prynt is namelijk ontstaan uit het idee dat foto’s maar op je telefoon blijven staan, zonder dat je er naar kijkt. Wanneer je hem direct uitprint, zonder daar al te veel handelingen voor te moeten verrichten, hang je hem direct ergens op of kun je hem direct aan iemand geven. Zo wordt een waardevolle foto wellicht nog waardevoller. Het plan is om deze zomer het product volledig af te hebben en te leveren aan de backers en daarna willen de makers dus de hardware in de winkels leggen. Check meer info op hun Kickstarter-pagina.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.