Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste gadgets

Google Glass-project gaat op pauze

Geschreven door
Geplaatst op30 januari 2015, 12:38 CategorieWearables

Google heeft bekendgemaakt dat het Google Glass-project voorlopig even op pauze staat, omdat het bedrijf wil uitzoeken wat het met Glass wil bereiken. Het team achter de slimme bril krijgt de kans om het project te resetten.

Google Glass-project op pauze

Patrick Pichette, verantwoordelijk voor de financiën bij Google, is niet heel optimistisch over de toekomst van het Google Glass-project, zo tijdens de presentatie van de kwartaalcijfers (Q4 2014). Pichette nam de tijd om uit te leggen dat Google Glass een voorbeeld van een project is waar Google bereid is een stap terug te doen van de ontwikkeling, om eens alle ideeën te resetten en te achterhalen waarom hetgeen niet werkt waar het bedrijf mee bezig is; ook al is er al flink geïnvesteerd in de afdeling.

When teams aren’t able to [leap] hurdles, but we think there’s still a lot of promise, we might ask them to take a pause and take the time to reset their strategy, as we recently did in the case of Glass. [A]nd in those situations where projects don’t have the impact we hope for, we do take the tough calls, we make the decision to cancel them, and you’ve seen us do this time and time again.

Ongeveer twee geleden kondigde Google nog aan dat het Google Glass Explorer Program werd stopgezet en dat de afdeling voortaan werd gevoegd onder de visie van Tony Fadell, de man die verantwoordelijk is voor de slimme thermostaat Nest. Google stimuleert ontwikkelaars nog steeds om te blijven ontwikkelen voor Glass en geloof nog steeds in het product, maar het feit dat nu een topman openlijk spreekt over Google Glass, met de boodschap dat het project even op pauze staat, betekent dat de consumentenversie op zich laat wachten.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.