Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste gadgets

Gigantisch mech-pak te koop op Japanse Amazon-website

Geschreven door
Geplaatst op20 januari 2015, 18:12 CategorieOpvallend

Op dit moment kun je op de Japanse Amazon-website een gigantisch mech-pak kopen, voor slechts één miljoen dollar (omgerekend 860 duizend euro).  En het ding werkt ook nog echt.

Gigantisch mech-pak uit Japan

Wanneer je een game- of animé-liefhebber bent, dan heb je je op een punt in je leven ingelezen over de Japanse cultuur, omdat daar de animéseries vaak de toffe games vandaan komen. En je zult de eerste momenten een wenkbrauw hebben opgetrokken, omdat die cultuur behoorlijk anders is dan de westerse (wat we hier niet proberen te veroordelen, nota bene). In die animé-series en games komen wel eens mechs voor: speciale robots die te besturen zijn via een cockpit, die vaak bovenin en in het midden zit. Zo’n pak is nu te koop.

Een mech uit de game Titanfall.

Een mech uit de game Titanfall.

Het bestuurbare pak is 4 meter hoog, weegt bijna 4,5 ton en kost je dus bijna 900 duizend euro euro. De robot is in 2012 ontworpen door Kogoro Kurata, in samenwerking met robotsexpert Wataru Yoshizaki. Mocht je van plan zijn deze bestuurbare mech aan te schaffen, dan moet je even in het achterhoofd houden dat de armen los verkocht worden. De wapens moet je dus elders vandaan halen. Aan de onderkant van de mech, bij de voeten, zijn wielen bevestigd, waar het gevaarte zo’n 10 kilometer per uur mee kan rijden.

Mocht je het nou een eng idee vinden om zelf in de cockpit te stappen, maar vind je het wel tof om andere mensen de stuipen op het lijf te jagen met dit mechanische monster, dan kun je er ook voor kiezen hem op afstand te bedienen. Wanneer je eenmaal de wapens hebt aangeschaft, dan is het mogelijk om zo’n 6000 bb’s per minuut af te schieten. Ook kun je waterflesjes via een kanon afvuren. Amazon geeft aan dat je veiligheid en comfort niet gegarandeerd zijn bij de aanschaf, maar we betwijfelen of iemand dit ding koopt voor een veilige ervaring.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.