Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste gadgets

Flappy Bird uitgebracht als arcademachine

Geschreven door
Geplaatst op12 januari 2015, 10:10 CategorieGaming

Het eens zo populaire spelletje Flappy Bird heeft zijn eigen arcadekast gekregen. Je kunt nu op een ouderwetse manier een modern, simpel spelletje spelen. Onbekend is wat een potje kost.

Flappy Bird in de arcadehal

Het spelletje Flappy Bird is in een korte mateloos populair geworden. De games was op een gegeven op zo’n beetje elk mobiel apparaat speelbaar, officieel of niet, en heeft zelfs een eigen Android Wear-versie op z’n naam staan. Aan die imposante lijst platformen en apparaten kan de game nu ook de ouderwetse arcadekast aan zijn lijstje toevoegen. Want Bay Tek Games heeft een Flappy Bird-arcademachine uitgebreid, waar je op een 42 inch-scherm het simpele spelletje, dat ooit op je 5 inch scherm van je telefoon te spelen was, kunt spelen.

flappybirdiaapa

Hoe Bay Tek Games aan de licentie is gekomen, is niet bekendgemaakt – waarschijnlijk hebben ze hem direct via de bedenker, Dong Nguyen, weten te bemachtigen. Naast een 42 inch-scherm heeft de arcadekast van Flappy Bird slechts één knop, aangezien meer ook niet nodig is. Met die knop krijg je de taak de vogel zo lang als mogelijk in de lucht te houden. Aan het einde krijg je natuurlijk je high score te zien en kun je je meten met je lokale legendes die vaak in de arcadehallen te vinden zijn – ook al zijn die in Nederland nogal schaars momenteel.

Het is niet bekend wat één potje Flappy Bird kost, maar we weten wel dat wanneer je hier eenmaal aan begint, je al snel enkele euro’s in de automaat hebt gegooid. Zeker wanneer je net zo slecht presteert als op je mobiele telefoon, dan gaat het heel rap. Blijkbaar print de kast ook nog speciale tickets, die je elders kunt inleveren voor leuke prijzen. Dit is overigens niet de eerste keer dat een spel voor smartphones zijn plek vindt in de arcadehal: spellen als Fruit Ninja en Doodle Jump gingen Flappy Bird al voor.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.