Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste gadgets

Exploding Kittens meest populaire Kickstarter ooit

Geschreven door
Geplaatst op29 januari 2015, 11:34 CategorieHumor

Het kaartspel Exploding Kittens is momenteel het meest populaire Kickstarter-project ooit, met een hoop backers en gedoneerd geld binnen binnen de tijd voordat de pagina gesloten wordt.

Exploding Kittens op Kickstarter

Exploding Kittens, een kaartspel vol tekeningen van Matthew “The Oatmeal” Inman, is momenteel het grootste Kickstarter-project aller tijden. Het kaartspel – dat wordt omgeschreven als Russian Roulette, maar dan met katten – overstijgt daarmee het succes van Tim Schafers Double Fine-avonturenspel, de filmreboot van Veronica Mars en de terugkeer van de Reading Rainbow en heeft op moment van schrijven meer dan 116 duizend backers achter zich staan, met een gedoneerd bedrag van 4,5 miljoen dollar.

In Exploding Kittens is het de bedoeling om niet tot ontploffing gebracht te worden door een nieuwsgierige kat en een explosief materiaal naar keuze. Spelers trekken om beurten een kaart en krijgen daarmee soms de mogelijkheid een beurt over te slaan of de kat af te leiden met een speeltje, zoals een laser. Daar waar Inman verantwoordelijk is voor het design van de kaarten, zijn Elan Lee en Shane Small verantwoordelijk voor het concept – beide mannen hebben eerder gewerkt bij Xbox, dus zijn bekend met spelconcepten.

Exploding Kittens is zo’n beetje alles dat het internet aan meme’s te bieden heeft, maar dan in kaartvorm. Check de video maar eens om te zien wat we daarmee bedoelen; je komt straks onder andere geiten, varkens en meer tegen. Het project had tienduizend euro nodig: dat doel werd al binnen twintig minuten bereikt. Nog geen veertig minuten later, bereikte het project 1000 procent funding; een enorme prestatie. Het is tevens één van de zeven grootste projecten als het om gedoneerd geld gaat – en dat alles met zo’n simpel idee.

Lees meer over cryptocurrency kopen.

  • Delen:

Reacties

  1. Maddison
    05 maart, 2019 om 6:59

    The TFT low touchscreen has a high pixel decision consequently wording and
    photos are sharp and effervescent.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.