Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste gadgets

Draadloos je smartphone opladen in Britse Starbucks-filialen

Geschreven door
Geplaatst op20 januari 2015, 18:29 CategorieSmartphones

Starbucks biedt in Groot-Brittannië de mogelijkheid aan om je smartphone draadloos op te laden, terwijl je geniet van je dure kop koffie. Daarvoor is Starbucks de samenwerking aangegaan met Powermat.

Gratis je smartphone opladen bij Starbucks

In tien Starbucks-filialen in London is het mogelijk om draadloos en gratis je smartphone op te laden, terwijl je ondertussen geniet van je lekkere bak koffie. Daarvoor is Starbucks de samenwerking aangegaan met Powermat. Onduidelijk is hoe lang het duurt voordat je smartphone van genoeg energie is voorzien om weer door te kunnen. Voordat januari is afgelopen wil Starbucks de technologie nog in een hele rits andere filialen beschikbaar hebben, zodat alle klanten van de koffiefranchise gebruik kunnen maken van de service.

Op verschillende tafels in Starbucks ligt de zogeheten Powermat. Die werkt alleen met speciaal ontwikkelde ringen, die je bij de kassa kunt krijgen wanneer je je koffie besteld hebt. De ring plug je in één van de beschikbare openingen voor je smartphone of tablet (afhankelijk van het apparaat, krijg je een andere oplader), waardoor je smart device vervolgens kan communiceren met de Powermat. Maar alleen wanneer je die ring op de mat legt, natuurlijk. Simpeler kan haast niet. De oplader werkt overigens niet met de oplaadtechniek van Qi.

En omdat het zo simpel is, wil Starbucks meer doen met de service. Nu kunnen klanten alleen de ring tijdelijk lenen; bij vertrek leveren ze hem weer in. Later wil Starbucks de ringen ook verkopen, zodat klanten altijd toegang hebben tot de Powermat – hoeveel ringen je er tegelijkertijd op kunt leggen, is niet bekendgemaakt, maar dat zal wel goed zitten. Je kunt ook een speciale app downloaden die meldt wanneer je batterij vol is en waar de dichtstbijzijnde Starbucks is. Of deze technologie ook naar Nederlandse Starbucksen, is onbekend.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.