Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste gadgets

Dit zijn de Sharp free form display’s, wellicht voor Nintendo

Geschreven door
Geplaatst op9 januari 2015, 15:29 CategorieOpvallend

Wat Nintendo met de free form display’s van Sharp moet, weten we nog niet. Maar op CES 2015 zijn de schermen opgedoken als prototypes.  De schermen zijn zo dun dat ze elke vorm kunnen aannemen.

Sharp’s free form display’s, misschien voor Nintendo

Sharp heeft zijn free form display’s meegenomen naar CES 2015, zodat we alvast kunnen zien hoe de schermen er in verschillende vormen uit komen te zien. De schermen zijn in meerdere situaties te gebruiken en in de bovenstaande foto valt vooral op dat je er een compleet deel van je auto mee zou kunnen vervangen. Maar je kunt er bijvoorbeeld ook een wekkerradio van maken of een muzieksysteem voor je in huis. Of een navigatiesysteem voor in de auto en voor op de fiets – wel in een kleiner formaat natuurlijk.

DSCF7183.0

Nintendo zou de eerste klant worden die deze schermen gaat afnemen, zo kwam al eerder naar buiten. Maar waarvoor weet eigenlijk nog niemand die daar wat zinnigs over kan of mag zeggen. Naar verluidt kan het gaan om een nieuwe handheld van Nintendo. Het Japanse bedrijf probeert de laatste tijd door middel van gimmicks gaming hardware te verkopen. En hoewel de gimmick van de Nintendo 3DS niet zo goed uitpakte, is het systeem wel een succes te noemen – dus de vraag is nu of Nintendo wel de juiste strategie heeft.

DSCF7188.0

Maar dat is een compleet ander verhaal. Nintendo werkt momenteel, naast zijn game consoles voor thuis en onderweg, aan een soort slaapmonitor. Daarmee wil het je slaapcyclus in kaart brengen en op basis van die informatie feedback gaan geven. Verder zou Nintendo deze schermen willen gebruiken om er ronde vormen met een gat in het midden van te maken. Maar op dit punt is alles nog onzeker. En Nintendo kennende, komen we er ook pas achter wanneer het bedrijf wil dat we erachter komen. Wanneer dat is? Dat weet alleen Nintendo.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.