Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste gadgets

Dit is een extreem buigbare batterij

Geschreven door
Geplaatst op27 januari 2015, 20:57 CategorieToekomst

Het Zuid-Koreaanse bedrijf Jenax heeft een extreem buigbare batterij uitgevonden, die de gebouwen kan worden zoals de gebruiker dat wil hebben. Check bijvoorbeeld plaatje hierboven maar eens.

Extreem buigbare batterij

De flexibele batterij van Jenax, een bedrijf uit Zuid-Korea, heeft de hippe naam J.Flex gekregen. De J.Flex kan worden gedraaid, verfomfaaid, plat gemaakt en worden opgerollen – mocht je nou heel creatief zijn, dan kun je er zelfs een origami-figuurtje van maken, zoals hierboven op de afbeelding te zien is. Jenax heeft deze batterij ontworpen met de markt voor de wearables in het achterhoofd. Als er één markt is die momenteel hard groeit en nog veel potentie heeft, is het die markt wel – Jenax wil op de behoeften voorlopen.

Het is nog steeds de lithium-ion-batterij die we al jaren kennen. Maar dankzij de metalen vezelstechnologie kan de batterij ongeveer een miljoen keer gevormd worden naar iemands zin. De buigbare batterij is volgens de bestuursvoorzitter van het bedrijf ook nog eens krachtig genoeg om een smartwatch van vandaag de dag van zes keer zoveel energie te voorzien dan nu het geval is. Dat betekent dat je je moderne smartwatch vol functies die je amper gebruikt straks wellicht niet meer elke dag hoeft op te laden – als ie al een dag meegaat.

Het betekent niet alleen dat we in de toekomst wearables gaan zien die langer in de week meegaan qua energie. Het betekent ook dat er straks wellicht letterlijk om een batterij heen gewerkt kan worden, waardoor sommige wearables ook andere, wellicht kleinere vormen aan kunnen nemen. Stel je voor dat je batterij voortaan in de band van je smartwatch zit of dat je weet dat je smart glasses worden aangedreven door energie vanuit het frame. Ook kan het gebeuren dat je deze buigzame batterij in kleding gaat terugvinden.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.