Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste gadgets

Displio is een e-inkt-display voor widgets

Geschreven door
Geplaatst op23 januari 2015, 13:42 CategorieHandig

De Displio is een apparaatje met een e-inkt-display die snel en overzichtelijke informatie kan laten zien, via zelf te programmeren widgets, zoals het weer of het aantal ongelezen e-mailberichten van een gekoppeld apparaat.

Displio weergeeft zelf te programmeren widgets

De Displio is een handig apparaat met een scherm van 2,7 inch, die enorm energiezuinig is dankzij het e-inkt-display. Volgens de makers kan de Displio genoeg info tonen op het kleine schermpje en gaat-ie een maand mee op één lading. Dit apparaat is ontwikkeld met het idee snel informatie te weergeven, zoals het weerbericht of je totaal ongelezen e-mailberichten. Ziet het als een smartwatch voor op je bureau of zo’n weerstation met een LED-scherm, die een tijdje geleden behoorlijk populair bleken en in een hoop huiskamers stonden.

De Displio wordt pas echt tof wanneer je er zelf widgets voor maakt (of die van andere downloadt, wanneer je zelf niet zo technisch onderlegt bent…). Naast de hardware, verschijnt er ook speciale software (api) en een widget-maker; zo kun je dus de Displio vormgeven zoals je zelf wil en gebruiken zoals je in gedachte hebt. Mocht je het nu niet van het apparaatje inzien, dan komt dat vanzelf wel wanneer je de juiste widget gevonden hebt. De maker schijnt trouwens de status van het Kickstarter-project op het scherm te checken.

Het Kickstarter-project is overigens nog maar net begonnen. De makers hebben nog 33 dagen om een bedrag van 50.000 dollar bij elkaar te schrapen. Op moment van schrijven staat die teller op bijna 20.000 dollar. Wil je het project steunen, dan kan dat al met vijf dollar. Maar je kunt ook gewoon meteen 229 dollar investeren – dan krijg je twee houten Displio’s opgestuurd wanneer het project volledig gefinancierd is. Wil je toch een Displio hebben, maar niet zo veel geld investeren, dan is er ook de optie op 79 dollar te pledgen.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.