Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste gadgets

De Playbox: een combinatie van PlayStation 4 en Xbox One

Geschreven door
Geplaatst op15 januari 2015, 11:09 CategorieGaming

Kun je niet kiezen tussen de PlayStation 4 en Xbox One? Dan biedt de Playbox wellicht de oplossing: het is een PS4 en XBone in één, in de vorm van een laptop met een 1080p-scherm van 22 inch.

PlayStation 4 en Xbox One in één: de Playbox

Wanneer je maar niet kunt kiezen tussen een PlayStation 4 of Xbox One, dan heeft knutselaar Eddie Zarick wellicht het antwoord voor je: de Playbox. De Playbox is een wat je noemt dedicated gaming laptop. Onder de motorkap van het apparaat vind je zowel hardware voor de PlayStation 4 als Xbox One, wat betekent dat je maar één systeem nodig hebt om ze allebei in huis te halen. Zarrick maakt het af met een 1080p-scherm van 22 inch en, hoewel het dan niet heel draagbaar is, de gaming laptop is klaar voor gebruik.

Zarrick is in het verleden vaker creatief omgegaan met bestaande gaming hardware. Zo heeft hij al individuele laptops gemaakt van de PlayStation 4 en Xbox One. Ook maakte hij de Xbook Duo: een unit die zowel een Xbox 360 als Xbox One bevat. De Playbox heeft aan de linkerkant de PS4 en aan de rechterkant de Xbone zitten. Beide krijgen hun stroom via dezelfde kabel (maar kunnen niet tegelijktijd aan worden gezet) en via een knopje op de achterkant bepaal je welke spelcomputer op dat moment van stroom wordt voorzien.

De Playbox, met de subtitel 4One, is helaas niet te koop. Het apparaat dat je in de bovenstaande video kunt zien is gemaakt omdat Zarrick dit verzoek van een klant kreeg. Wel kun je bij hem een Xbook One bestellen (de Xbox One-laptop) voor 1500 dollar en de Playbook 4 voor 1400 dollar (dat kan goedkoper, maar dan moet je zelf de spelcomputers aanschaffen). Zarrick heeft ook een how-to-video online gezet, waarin je kunt zien hoe hij de Xbook Duo in elkaar heeft gezet. Die video kun je hieronder bekijken.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.