Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste gadgets

De persoonlijke robot komt dichterbij

Geschreven door
Geplaatst op9 januari 2015, 15:05 CategorieHandig

Dit nieuwe Kickstarter-project brengt de persoonlijke robot een stapje dichterbij: ze kan je helpen met allerhande dingen in en rondom het huis en op je werk. Het prijskaartje? Nog geen duizend dollar.

Je persoonlijke robot

Mocht je in de jaren tachtig of negentig geboren zijn, dan moet de gedachte ‘ik wil een persoonlijke robot’ eens in je leven door je hoofd geschoten zijn. We leven inmiddels in 2015 en die robot laat wel erg lang op zich wachten, niet? Inderdaad, dat dachten de mensen achter dit toffe Kickstarter-project ook. Wanneer je een bedrag van 995 doneert, dan krijg je voor het eind van dit nieuw al awesome jaar je eigen, persoonlijke robot opgestuurd – of nou ja, eerst moet-ie een tijdje met je optrekken natuurlijk, om je te leren kennen.

Het is nog niet de vormgeving van de robot die we in gedachte hebben, maar momenteel is de kans klein dat we ook maar iets snel in onze huiskamers kunnen laten rondlopen dat er op lijkt. Daarom is deze Personal Robot op zich een goed instapmodel: het kan je helpen in de keuken, met het aankleden (door suggesties te doen), je helpen herinneren aan afspraken, je kinderen voorlezen en natuurlijk je persoonlijke wekker zijn. Ook kan het aangesloten worden aan het internet en Internet of Things-apparaten aansturen en bedienen. Super handig!

In de video zien we ook de personen converseren met de robot alsof het een echt mens is. Of dat ook echt kan, valt nog te betwijfelen. De stem klinkt wel heel menselijk en de manier waarop er voorgelezen wordt is net even te natuurlijk om overtuigend over te komen. Maar het is wel een mooie glimp in de toekomst van wat de persoonlijke robot kan zijn of nog kan worden. Het kan je zelfs helpen met de beveiliging van je huis – maar inbrekers opschrikken of wegjagen is helaas nog niet mogelijk. Dus we dromen nog even verder…

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.