Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste gadgets

De LG RoboSense-stofzuiger volgt je overal naartoe

Geschreven door
Geplaatst op26 januari 2015, 11:45 CategorieHandig

LG heeft een nieuwe, draadloze stofzuiger getoond op de jaarlijkse InnoFest-conferentie in Portugal. Deze stofzuiger volgt je overal naartoe. Dat kan doordat de stofzuiger geen stekker heeft, zoals de naam doet vermoeden.

LG RoboSense CordZero

Dat moment waarop je de kamer stofzuigt en dat ding niet naar voren te branden is door het gebrek aan een extra langer stekkerkabel of gewoon muurvast tegen de muur naast de deuropening staat – twee redenen om gewoon lekker met een bezem door het huis te lopen. Maar als het aan LG ligt, hoeft dat niet dankzij de LG RoboSense CordZero. Zoals de naam al doet vermoeden, heeft deze stofzuiger geen stekker en is het dus vrij om te gaan en te staan waar jij wil dat het ding naartoe gaat. Lijkt ons nu al ideaal.

Maar dat maakt deze stofzuiger nog niet tot het huishoudapparaat waardoor we hem willen hebben: het ding is namelijk ook nog in staat om te zien waar je naartoe loopt en zal je in dezelfde richting volgen. Dat betekent dus dat-ie niet meer achter de bank of tegen een muur stilstaat wanneer je door het huis loopt te stofzuigen. Een nadeel aan het apparaat is wellicht dat-ie zwaarder is dan gemiddeld, maar een beetje extra training wanneer je de trap op loopt, kan nooit kwaad natuurlijk. Zie het als een extra work-out tijdens het stofzuigen.

Onder de motorkap zit een lithiumbatterij die goed is voor 200 watt aan zuigkracht, die tot wel veertig minuten meegaat wanneer je hem opgeladen hebt. Ook vinden we daar de Smart Inverter Motor: die is 28 procent kleiner, 22 procent lichter en 13 procent efficiënter dan regulieren motoren in stofzuigers. Ook krijg je tien jaar garantie van LG. Helaas heeft de fabrikant nog niet bekendgemaakt wanneer we de RoboSense CordZero kunnen kopen en voor welk bedrag – maar we zijn nog nooit zo enthousiast over een stofzuiger geweest.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.