Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste gadgets

De gemotoriseerde slimme riem is eindelijk hier

Geschreven door
Geplaatst op5 januari 2015, 11:34 CategorieWearables

Het is natuurlijk de vraag of het compleet verstandig is een slimme riem, of ‘smart belt’ te maken, maar handig is het in elk geval wel. Deze riem houdt niet alleen je gezondheid bij, maar verstelt ook automatisch.

Gemotoriseerde, slimme riem

Wearables hebben zich tot nu toe om je pols, nek of hoofd genesteld. Maar daar komt verandering in met de slimme riem, oftewel de ‘smart belt’. Op de CES 2015 is een prototype van het apparaat te zien: de combinatie van plastic en metaal geeft een kijkje in de toekomst van wat we eind dit jaar mogen verwachten. Belty, zoals de slimme riem heet, kan zich in elk geval automatisch verstellen aan je lichaam. Het herkent wanneer je zit en loopt en zal in een ontspannen modus zitten wanneer jij dat zit en actief worden wanneer jij dat bent.

Maar het is ook een zogenaamde health tracker: een apparaat die je gezondheid in de gaten houdt en bijhoudt of je wel voldoende beweging op een dag krijgt. Het ontvangt data van de ingebouwde accelerometer en gyroscoop, die draadloos communiceert met een app op je smartphone. De riem houdt bij hoe het zit met je taille (vaak een gevoelig onderwerp), hoe vaak je beweegt en of je niet te veel zit. Zit je te veel of te lang, dan gaat de riem voorstellen om eens een wandelingetje te maken of iets dergelijks.

Dat gecombineerd met het automatisch verstellen dankzij de ingebouwde motor, maakt de Belty hartstikke handig. Het kan zelfs bepalen wanneer de riem niet strak genoeg zit en hem strakker aantrekken waar nodig – maar dat lijkt ons nog een eng idee. Voordat Belty officieel wordt uitgebracht, worden er nog heel wat veranderingen doorgevoerd als het om het uiterlijk gaat. Hoe de riem er uiteindelijk uit komt te zien, is nog onduidelijk. Ook weten we niet hoe duur Belty gaat zijn. Eind dit jaar moet de slimme riem op de markt komen.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.