Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste gadgets

De DARPA ATLAS robot kan zelfstandig staan en lopen

Geschreven door
Geplaatst op21 januari 2015, 12:21 CategorieToekomst

De DARPA ATLAS robot kan nu zelfstandig lopen en rechtop staan, zonder de hulp van een veiligheidskabel, zo kondigen de makers aan. De robot kan nu ook draadloos communiceren en hij is stukken stiller dan voorheen.

DARPA ATLAS robot

De DAPRA ATLAS robot is er een die kan lopen en in samenwerking met Boston Dynamics, nu eigendom van Google, wordt gemaakt. De laatste keer dat de robot in het nieuws kwam, was die niet alleen heel luidruchtig, maar ook afhankelijk van een grote, zwarte kabel die hem rechtop liet staan en kon laten lopen. Die twee problemen zijn nu gefixt, zo geven de makers aan. In een video leggen ze uit wat ze precies veranderd hebben aan de DARPA ATLAS en dat ongeveer 75 procent van de robot compleet is vernieuwd.

Daar waar die grote kabel eerst het loopgebied van de robot gigantisch beperkte, is hij nu voorzien van zijn eigen accu op zijn rug. Daarmee kan ATLAS een uur lang rondlopen. Hoewel je de robot in de bovenstaande video nog ziet opereren met een kabel, doen de makers dat puur voor de eigen veiligheid. De DARPA ATLAS weegt zo’n 160 kilo en bestaat voornamelijk uit metaal en scherpe randen, dus je kunt je voorstellen dat wanneer zoiets nog maar net leert te lopen, het gewoonweg veiliger is dat voorlopig nog met een ondersteunende kabel te doen.

DARPA heeft nog een aantal andere dingen toegevoegd en aangepast. Zo zijn de armen nu wendbaarder en hebben ze een grotere draaicirkel, zijn de armen en benen sterker dan een jaar geleden en heeft de robot een soort killswitch aan boord, die op afstand ingedrukt kan worden wanneer de dingen fout dreigen te lopen. En dankzij de mogelijkheid zijn pols te kunnen draaien, kan de DARPA ATLAS nu ook deuren openen – allemaal handige dingen om te weten wanneer hij de geest krijgt en je op de vlucht moet slaan.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.