Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste gadgets

De Beachbot van Disney maakt gigantische zandtekeningen

Geschreven door
Geplaatst op21 januari 2015, 11:52 CategorieKnap

Disney heeft de Beachbot uitgevonden: een kleine robot die gigantische tekeningen op het strand kan maken, door figuren na te tekenen in het zand. Zo tekent de Beachbot met gemak een Lion King-tekening van bijna 3 vierkante meter.

De Disney Beachbot

De Beachbot is nog geen zestig centimeter lang en veertig centimer hoog, maar kan enorme tekeningen op strand maken van bijna drie vierkante meter, binnen tien minuten. Zeven servomotoren zorgen ervoor dat de kleine harken aan de achterkant in verschillende configuraties naar boven en naar benden gaan, waarmee de robot verschillende soorten streken kan maken, variërend van vijf tot veertig centimeter breed. Door speciale ballonnen aan de onderkant kan de Beachbot over het zand manoeuvreren, zonder een spoor achter te laten.

disney-sand-inline

Maar de robot kan niet alles zelf (bepalen). Voordat hij kan beginnen met tekenen, moeten mensen wel het kader waarbinnen de Beachbot gaat tekenen afzetten met speciale palen. En omdat zand en elektronica sowieso nooit goed mengen, heb je veel onderhoud aan het apparaat. Dit project is ontstaan uit het lab van Paul Beardsley, Principal Research Scientist, werkzaam bij Disney Research Zürich. Hij is verantwoordelijk voor robots met theatrale kwaliteit en maakte onder andere eerder de Pixelbot: kleine drones die één afbeelding kunnen vormen.

Het is echter nog niet bekend of Disney de Beachbot in één van zijn parken terug laat komen. Naast deze versie die werkt met zand, werkt Disney momenteel ook aan een Bot die werkt met sneeuw. Maar ook daarvan is niet duidelijk of we die ooit in het openbaar gaan zien. Disney is geen vreemde als het om robots gaat. In verschillende parken op de wereld kom je allerlei soorten robots tegen; voornamelijk in de vorm van audio-animatronics. Nu maar hopen dat we ooit Wall-E in één van de parken kunnen zien rondrijden.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.