Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste gadgets

Concept: Gebruik je oude telefoononderdelen voor een supercomputer

Geschreven door
Geplaatst op26 januari 2015, 12:28 CategorieComputers

Oude telefoononderdelen van je modulaire smartphone hoef je straks niet weg te gooien dankzij dit concept voor een supercomputer, die wordt aangedreven door die oude onderdelen.

Een supercomputer maken van oude telefoononderdelen

Eén van de voordelen van een modulaire smartphone (een smartphone die je zelf met handige onderdelen kunt samenstellen, zoals Project Ara van Google), is dat het minder afval zal opleveren. Je gooit immers niet meteen een complete smartphone weg, wanneer je hem niet meer gebruikt. Het bedrijf Puzzlephone wil daarin een stap verdergaan: het heeft een concept klaarliggen waar het de oude telefoononderdelen gebruikt voor een zelf te maken supercomputer – zo hoef je die onderdelen ook niet meer weg te gooien.

PuzzleCluster-A4-rev3-flatten_lr.0

Puzzlephone noemt het de Puzzlecluster. Het concept werkt als volgt: wanneer een Puzzlephone-gebruiker zijn memory unit niet meer gebruikt en hem vervangt voor een nieuwe, dan kun je die oude unit gebruiken voor je veelzijdige computer. Wanneer je een aantal achterhaalde memory units combineert, dan krijg je computer vanzelf de status ‘supercomputer’, omdat het toegang heeft tot veel meer rekenkracht. En heeft geen dat telefoononderdeel een tweede leven, door het de vuilnisbelt voorlopig te besparen.

Daarnaast wil Puzzlephone ook dat de batterijen van je modulaire smartphone straks hergebruikt worden in zo’n supercomputer. Zo’n computer kan dan straks voor langere periodes gebruikt worden voor onder meer onderzoek en data-analyses en voor het renderen van graphics of cloud-oplossingen. Het initiële concept laat een enkele kubus zien met ruimte voor vijf units, die gecombineerd kunnen worden met meerdere kubussen. Maar voorlopig blijft het nog bij een concept – laat die modulaire smartphone maar eens eerst aanslaan.

 • Delen:

Reacties

 1. Afterlifethegame.Com
  23 augustus, 2018 om 18:20

  I do accept as true with all of the ideas you have offered on your post.
  They are really convincing and will definitely work. Nonetheless, the posts are too short for novices.
  May you please extend them a bit from subsequent time?
  Thanks for the post.

 2. Chiropractor alphen
  12 februari, 2020 om 11:38

  Besides these, the moral and medical support
  of chiropractic professionals assists to give you a healthy and normal life.
  This may not merely present you with pain and stiffness in your neck but additionally you could feel pain or numbness elsewhere
  including your arm or hand. These include lifestyle and behaviors such as intense physical exercises or exercise,
  insomnia, and blood glucose changes.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.