Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste gadgets

Apple krijgt patent voor gebarenbesturing

Geschreven door
Geplaatst op13 januari 2015, 11:27 CategorieOpvallend

Apple heeft een patent toegewezen gekregen die betrekking hebben op ‘gesture controls’: daarmee bestuur je een programma met je handen en vingers. Waar Apple dit voor wil gebruiken is niet bekend – er wordt gesproken over één besturingssysteem.

Apple en Kinect

Apple heeft zelf niet iets wat op een Kinect lijkt. Dus kocht het bedrijf in november PrimeSense op, dat het Kinect-platform voor Microsoft heeft opgebouwd. Destijds was niet bekend wat Apple met PrimeSense wilde doen; wellicht dat we daar nu meer te weten over komen, dankzij een toegewezen patent. Dat patent beschrijft namelijk een (besturings)systeem dat wordt bediend met je handen en vingers – net zoals je nu al kan doen op je Xbox One met Kinect 2.0, bijvoorbeeld. Maar Apple wil misschien een stap verder gaan.

Het plaatje hierboven doet een klein beetje denken aan een film als Minority Report, waar we hoofdrolspeler Tom Cruise verschillende programa’s zien bedienen met zijn handen, terwijl hij van die cool uitziende handbewegingen maakt en de scherm als het ware in de lucht zweven. Dat laatste zal voorlopig niet het geval zijn, maar het eerste misschien wel: je moet ook hier met je handen en vingers in de lucht bewegen om het programma op vooralsnog onbepaalde hardware te bedienen – waarschijnlijk hebben we te maken met een nieuw OS.

Nu denken sommige experts dat Apple werkt aan een operating system dat werkt met telefoons, tablets en pc’s, maar dan allemaal van Apple, natuurlijk. Binnen die apparaten zou er dan een speciale camera ingebouwd worden, die de informatie van je handbewegingen verwerkt. Dat Apple aan één OS zou werken voor als z’n platformen klinkt wellicht nog niet eens zo gek: Mac en iOS delen al enkele functies en er is geen reden om dat aantal features uit te breiden. Ook zou dit ideaal zijn voor het ‘hobbyproject’ Apple TV, kijkende naar Kinect voor Xbox One.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.