Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste gadgets

3Doodler 2.0 keert terug op CES 2015

Geschreven door
Geplaatst op6 januari 2015, 12:19 CategorieOpvallend

De makers van de 3Doodler tonen een nieuwe versie van de 3D-pen: de 3Doodler 2.0. De pen is nog maar een kwart zo groot en weegt bijna niets meer. Met de 3Doodler maak je heel snel 3D-objecten in de lucht, als het ware.

3Doodler 2.0

Het Engelse werkwoord to doodle kennen wij in Nederland als het werkwoord krabbelen. En wanneer je denkt aan krabbelen, dan denk je wellicht aan een kleuter die wat op papier zet. Het is voor hen een manier grip te krijgen op de wereld om hen heen, door te verwerken wat ze allemaal gezien hebben. Met de 3Doodler kun je een soortgelijk proces oproepen, maar dan als volwassen persoon. Met de speciale pen kun je namelijk vanuit het niets een 3D-object ‘tekenen’, die je vervolgens ook echt kunt gaan gebruiken.

De pen is niet nieuw, maar werd twee jaar geleden al aangekondigd. Op de CES 2015-beurs zien we echter een nieuwe versie van de 3Doodler: de 3Doodler 2.0. Deze is nog maar een kwart zo groot als de originele pen, heeft nu een mooiere, aluminium behuizing en weegt nog maar 50 gram. De 3Doodler 2.0 werkt als een soort lijmpistool, waar geen lijm maar hete draden plastic uitkomen, die meteen afkoelen wanneer ze uit de pen tevoorschijn komen. Wanneer je dan met de pen in je hand beweegt, maak je al je eerste 3D-lijn.

Deze verbeterde versie ziet er niet alleen mooier uit, hij werkt ook iets efficiënter en stiller dan z’n logge voorganger. Het is nu zelfs mogelijk om binnen een minuut nog snel een aanpassing te doen aan je creatie, wat je meer creatieve vrijheid geeft. De eerste 3Doodler bracht zo’n 2,3 miljoen dollar op via Kickstarter; nu probeert de maker het succes te herhalen. Je kunt via hun Kickstarter-pagina doneren en wanneer het doel van 30,000 dollar behaald is, beloven de makers dat je de pen snel thuisgestuurd krijgt.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.