Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste gadgets

Temple Run krijgt virtual reality-versie op Samsung Gear VR

Geschreven door
Geplaatst op27 december 2014, 14:05 CategorieVirtual reality

Nadat de game Temple Run al meer dan één miljard keer gedownload is, verdeeld over verschillende smartphones en tablets, kon een VR-versie niet uitblijven. Die tijd is nu aangebroken: Temple Run krijgt namelijk een virtual reality-versie op de Samsung Gear VR.

Temple Run op de Samsung Gear VR

Het simpele spelletje Temple Run heeft momenteel meer dan één miljard downloads omgezet op verschillende platformen, smartphones en tablets. Daarmee is het spelletje één van de grootste hits als het om mobile gaming gaat. En wie weet welke markten het nog meer kan veroveren. Als het aan Samsung ligt, dan is dat de virtual reality-markt, aangezien er een Temple Run-versie voor de Samsung Gear VR is uigebracht. De Gear VR is een Samsung-variant op de bekende Oculus Rift, die op zijn beurt mogelijk midden 2015 op de markt verschijnt.

De ontwikkelaar achter deze game is Imangi Studio. De oprichter daarvan, Keith Stepherd, geeft aan blij te zijn met de release, aangezien de Samsung Gear VR en de Oculus Rift de eerste echte platformen zijn waar virtual reality mee gerealiseerd kan worden. Maar het bedrijf wil er (nu?) geen geld mee verdienen. Stepherd geeft aan dat hij het leuk vindt om te zien dat mensen Temple Run op deze manier gaan spelen en vraagt zich hardop af hoeveel mensen dat ook daadwerkelijk gaan doen – een echt zekere markt is het in elk geval nog niet.

John Carmack, verantwoordelijk voor de gameseries Doom en Quake en nu chief technology officer bij Oculus, geeft in elk geval aan onder de indruk te zijn van de productie. Temple Run voor Gear VR is eveneens een endless runner, maar wordt nu bestuurd door de bewegingen die je maakt metj e hoofd. Het idee achter de game was dat je zelf moest ervaren hoe het is om te moeten rennen voor je leven. De eerste versie van Temple Run verscheen in 2011 exclusief voor iPhone en iPad, maar kent nu verschillende (film)versies, op allerlei platformen.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.