Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste gadgets

T-Mobile: Apple Watch maakt wearables mainstream

Geschreven door
Geplaatst op31 december 2014, 11:41 CategorieWearables

Als het aan de bestuursvoorzitter van T-Mobile ligt, dan zullen wearables pas echt mainstream worden wanneer Apple de Apple Watch heeft geïntroduceerd. En dat zal wel moeten: de industrie moet nog flink groeien voor 2018.

Apple Watch

De markt voor wearables moet in 2018 zo’n vijf miljard dollar waard zijn. Ja, dat lees je goed: dat doel moet binnen nu en drie jaar behaald worden. Maar zo ver is het nog lang niet. Maar de bestuursvoorzitter bij T-Mobile, John Legere, denkt dat het er wel aan zit te komen. Legere verwacht namelijk dat de Apple Watch voor de omslag op de wearable-markt gaat zorgen en wearables in 2015 officieel mainstream maakt. Analisten spreken elkaar tegen op dit onderwerpen: de een verwacht hetzelfde, terwijl de ander veel sceptischer zijn.

Legere had er het volgende op te zeggen.

I love what Jawbone, Fitbit, Samsung, LG, Microsoft and others are doing in the wearables space. But we haven’t begun to see the potential of this category. It’s going to go from $1 to $20 billion in the next few years. And though we won’t see its full impact in 2015, I believe that the Apple Watch will mark the tipping point when wearables go from niche to mainstream.

Wanneer de Apple Watch in 2015 uitkomt, is nog niet bekendgemaakt door het bedrijf uit Cupertino. Volgens de laatste geruchten begint Apple begin 2015 aan de massaproductie van het slimme horloge. Er wordt verwacht dat zo’n tien procent van de bezitters met een iPhone 5 of hoger een Apple Watch gaat kopen, wat neerkomt op z’n dertig miljoen stuks. De prijs van de Watch, in elk geval de ‘normale’ Sport-editie, begint waarschijnlijk in Noord-Amerika op de 349 dollar, wat in Europa waarschijnlijk gaat neerkomen op 349 euro.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.