Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste gadgets

Sony maakt van je gewone bril een slimme bril

Geschreven door
Geplaatst op17 december 2014, 17:18 CategorieToekomst

Sony heeft een nieuwe wearable-concept klaarliggen waarmee je je gewone bril omtovert naar een slimme bril, de zogenaamde smartglasses. Zie het als Google Glass, maar dan zonder de bril van Google en met die van jezelf.

Sony smartglasses

Mocht je het geen fijn idee vinden om met de Google Glass rond te lopen omdat je al zelf een bril op hebt, dan heeft Sony misschien een oplossing voor je. Het bedrijf uit Japan heeft namelijk een concept waarmee het je eigen bril omtovert in een slimme variant, de zogenaamde smartglasses. Sony noemt het de Single-Lens Display Module. Het ziet er nogal log uit, maar is best indrukwekkend te noemen. De wearable heeft een processor een bluetooth-technologie aan boord en projecteert een schermpje op het glas van je bril.

Volgens Sony kun je dat schermpje projecteren op elke bril: je normale bril, je zonnebril, et cetera. Je krijgt op die manier snel toegang tot belangrijke informatie, aldus Sony. Het scherm dat op het glas geprojecteerd wordt is 0,23 inch groot en heeft een resolutie van 640 bij 400 pixels. Sony geeft aan dat dergelijke technologie handig is voor mensen die bepaalde sporten beoefenen, zoals fietsen, golfen of andere buitensport activiteiten, aangezien je snel en direct relevantie informatie, bijvoorbeeld navigatie, te zien krijgt.

Ook zou het mogelijk zijn de wearable te koppelen aan een smartphonecamera, waar je direct te zien krijgt wat die camera ziet – en dus mogelijk om hoekjes kan heen kijken, zonder dat het echt opvalt. Sony geeft tevens aan dat het huidige design nog verre van volmaakt is en dat het helemaal niet zeker is hoe het uiteindelijke product eruit komt te zien, maar dat het dus wel kan zijn dat we in de toekomst dergelijke technologie kunnen gaan toepassen op non-techproducten die we al bezitten. Het concept klinkt in elk geval heel interessant.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.