Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste gadgets

Prototype Googles zelf rijdende auto is klaar

Geschreven door
Geplaatst op23 december 2014, 10:51 CategorieAuto

Het prototype van Googles zelf rijdende auto is klaar, zo maakt Google bekend via z’n eigen Google+-pagina. Een consumentenversie laat nog op zich wachten. Het is in elk geval goed om te zien dat Google progressie boekt.

Googles zelf rijdende auto

Een zelf rijdende auto blijft nog steeds iets dat we uit de schuur van Willy Wortel kunnen verwachten, maar Google boekt momenteel serieuze progressie als het om z’n zelf rijdende auto gaat. Google’s Self-Driving Car Project is al heel lang onderweg en we hebben inmiddels ook al de eerste video voorbij zien komen van mensen die een ritje maakte in de bestuurdersloze auto van Google. Het resultaat was ongemakkelijke gelach en mensen die het maar vreemd vonden dat ze zelf niet met de handen aan het stuur zaten.

Dat ritje komt echter voor iedereen dichterbij nu. Google heeft namelijk bekendgemaakt dat het prototype van de zelf rijdende auto nu eindelijk af is. De auto op de bovenstaande foto is hoe we het zelf rijdende object voorlopig zullen gaan zien. En het mooie is: alles werkt en niets is meer nep. Neem bijvoorbeeld de koplampen: tijdens de tests waarin mensen proefritjes maakten, waren die nog niet echt. Alles werkt aan de auto die we hierboven zien staan, dus nu kan Google pas echt de volgende stap nemen.

Het uiteindelijk doel is natuurlijk om een consumentenversie van Googles zelf rijdende auto op de markt uit te brengen. Maar dat gaat voorlopig nog wel even duren. Het is daarom nog niet te zeggen wanneer je zelf zo’n auto kunt aanschaffen – maar weet dat die datum dichterbij komt.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.