Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste gadgets

Prijzen van zeldzame Amiibo’s rijzen de pan uit

Geschreven door
Geplaatst op31 december 2014, 11:14 CategorieGaming

De prijzen van de drie meest zeldzame Amiibo rijzen de pan uit. Mocht je nog een Wii Fit Trainer, Villager of Marth hebben, maak je borst dan maar nat en houd vooral je portemonnee maar open.

Amiibo’s

Amiibo’s zijn statische speelgoedfiguurtjes van Nintendo, vergelijkbaar met die poppetjes die speluitgever Activision uitbrengt voor Skylanders en Disney gebruikt voor het spel Disney Infinity. Drie van de poppetjes worden niet gemaakt, zo kondigde Nintendo al vrij rap na de release van de Amiibo’s aan. Die poppetjes zijn Wii Fit Trainer (uit het spel Wii Fit), Villager (uit het spel Animal Crossing) en Marth (uit het spel Fire Emblem). Normaliter kosten de poppetjes 13 dollar / 15 euro, maar tweedehands krijg je ze daar niet meer voor.

Wat blijkt? Veel mensen die de bovenstaande drie figuurtjes kochten, zetten ze meteen (of iets laten) op sites als eBay en Marktplaats, om snel even wat geld om te zetten. Soms worden de poppetjes in bundels aangeboden en dan moet je mazzel hebben om die te bemachtigen – sommige bundels gaan voor meer dan 300 dollar over de toonbank – dat is echt een gigantisch hoog bedrag. Los kom je Mart en Villager soms tegen voor 100 dollar en Wii Fit Trainer nog niet eens voor de helft – maar die prijs gaat straks nog wel stijgen.

Hier in Nederland betaal je ook al meer voor Marth, Villager en Wii Fit Trainer. Op Marktplaats betaal je gemakkelijk zo’n vijftig procent meer voor één Amiibo en dan heb je nog mazzel met die lage prijs. Hoe langer je nu wacht met de aankoop, hoe duurder die poppetjes worden. Waarom Nintendo een dergelijke strategie hanteert, is echter onduidelijk. Zo haalt het bedrijf een beetje het plezier uit het verzamelen van de Amiibo en zelf verdient het niets meer aan Amiibo die niet meer geproduceerd worden. Niet echt een win-win-situatie dus.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.