Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste gadgets

Nintendo werkt aan buigbaar LCD-scherm

Geschreven door
Geplaatst op17 december 2014, 16:18 CategorieGaming

Nintendo en Sharp werken samen aan een LCD-scherm die allerlei vormen kan aannemen. Waarschijnlijk wordt dit scherm gebruikt voor de opvolger van de 3DS of het aankomende slaapproject van de gamebouwer.

Nintendo en Sharp

Sharp is momenteel bezig aan een buigbaar LCD-scherm, waarmee de gebruiker allerlei vormen kan maken. Het is een feite een normaal LCD-scherm, maar dan met een rand die het mogelijk maakt het scherm in vrije vorm te buigen; de schermen worden dan ook Free-Form Displays genoemd. Verwacht wordt dat Nintendo de buigbare schermen gaat gebruiken in de opvolger van de populaire Nintendo 3DS of voor het project waarmee Nintendo je slaapritme gaat bijhouden – maar daarover is nog niets naar buiten gekomen.

Wel weten we dat Nintendo in maart 2016 de markt op wil gaan met haar slaapproject, dus wellicht zien we pas laat volgend jaar wat de van oorsprong spelkaartenfabrikant ermee van plan is. Wanneer Nintendo de schermen van Sharp implementeert, is het het bedrijf dat de techniek omarmd. Begin 2016 wil Sharp met de productie starten, dus dan wordt het nog spannend of Nintendo haar deadline gaat halen. Gelukkig komt het maar zelden voor dat Nintendo iets uitstelt – of daar in elk geval het publiek over inlicht.

Verder blijkt dat Nintendo een gat midden in het scherm wil maken, waardoor sommige bronnen claimen dat het scherm eruit komt te zien als een soort donut. Momenteel werkt Nintendo ook nog intern aan de opvolger van de Nintendo 3DS, maar omdat het bedrijf onlangs nog in Japan de derde versie van die populaire handheld heeft uitgebracht, is het niet aannemelijk dat we snel iets over een eventuele opvolger te zien gaan krijgen. Wat het ook gaat worden, het wordt interessant om te zien waar Nintendo nu weer aan werkt.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.