Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste gadgets

Nieuw Google Glass-model komt volgend jaar

Geschreven door
Geplaatst op1 december 2014, 16:15 CategorieOpvallend

De WSJ heeft aangegeven dat Google bekendgemaakt heeft dat we volgend jaar een nieuw model van Google Glass mogen verwachten, die meer energie bespaart. Dat komt doordat Intel een speciale chip levert, waardoor de bril veel langer meegaat.

Google Glass

Volgens de krant de Wall Street Journal mogen we volgend jaar een nieuwe versie van Google Glass verwachten. De nieuwe variant krijgt een chip van Intel ingebouwd, waarmee het energiezuiniger werkt en daardoor langer meegaat. De huidige processor in de futuristische bril is van Texas Instruments en die zorgt ervoor dat de bril vaak maar voor een dag meegaat. Dat is natuurlijk zonde, want wanneer je hem vaker dan gemiddeld gebruikt, gaat-ie ook veel sneller leeg en heb je er daarna niets meer aan op zo’n dag.

Momenteel is Intel bezig met een op vrouwen gerichte MICA-bracelet: een soort fashion wearable. De chip die de fabrikant daarin stopt, zorgt ervoor dat de band twee dagen meegaat. Nu zal het misschien niet het geval zijn dat Intel simpelweg de batterij en chip uit de MICA haalt en die in de Google Glass stopt en daarmee direct de levensduur van het apparaat verdubbelt, aangezien de batterij van MICA veel groter is dan die van Google Glass. Gelukkig is Intel geen vreemde als het om wearables gaat – maar onduidelijk is nog wat de plannen zijn.

Intel heeft zelf een ultra kleine x86-processor, genaamd Quark, een klein circuit board voor wearable devices genaamd Edison en een chip genaamd SoFIA, die de processor combineert met telefoonnetwerkmogelijkheden. Zelf heeft Intel ook interesse in het Glass at Work-project, maar daar ziet Google dan weer weinig heil in. Van de driehonderd mensen die nu bij Google aan Glass werken, werkt slechts vijf procent daarvan aan dat project. Afgelopen juni updatete Google Glass voor het laatst en gaf het de bril 2GB aan werkgeheugen.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.