Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste gadgets

Microsoft werkt nu hard aan eigen virtual reality-bril

Geschreven door
Geplaatst op22 december 2014, 10:57 CategorieVirtual reality

Microsoft is momenteel druk bezig met het ontwikkelen van haar eigen virtual reality-bril, waar we volgend jaar mogelijk meer van gaan zien. Waarschijnlijk pas met de E3-beurs in de zomer, maar het is goed om te weten dat Microsoft ermee bezig is.

Virtual reality

De website TechRadar claimt dat Microsoft momenteel druk is met de ontwikkeling van haar eigen virtual reality-bril en dat het er naar uitziet dat we ergens volgend jaar al gaan zien hoe ver dat ontwikkelingsstadium is. Bronnen dichtbij het virtual reality-project geven zelfs al aan dat Microsoft development kits heeft gestuurd naar verschillende ontwikkelaars, zodat ze vast met de hardware kunnen stoeien, en nu werkt aan de software voor de bril – zodat er ook echt extern iets voor geproduceerd kan worden.

Een andere bron geeft aan dat de virtual reality-bril in 2015 klaar is voor massaproductie, maar er werd niet bij verteld wanneer dat dan zou gebeuren. Wij zetten ons geld in elk geval op ‘na de zomer’. Ook dat is nog een breed tijdsvak, maar de kans is groot dat Microsoft de virtual reality-headset pas op de E3-gamebeurs van 2015 gaat tonen – voornamelijk omdat de bril gaat samenwerken met de Xbox One en het wellicht moet gaan opnemen tegenover Sony’s Project Morpheus-virtual reality-bril, die nu eveneens nog in ontwikkeling is.

Oculus VR, het bedrijf achter de Oculus Rift, heeft eerder aangegeven haar virtual reality-bril in de zomer wil uitgeven – maar wel in beperkte kwantiteit. Mocht Microsoft dan haar eigen virtual reality-bril tonen, dan zal de timing in elk geval goed zijn. Maar wellicht is het ook al een beetje te laat; Microsoft heeft vaak de neiging iets later met nieuwe producten op de markt te komen, zoals een eigen tablet of smartband, waardoor een groot commercieel succes vaak uitblijft – hoe goed de hardware ook is; te laat is te laat.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.