Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste gadgets

Microsoft aanvaardt nu ook Bitcoin voor apps en games

Geschreven door
Geplaatst op11 december 2014, 21:02 CategorieGaming

Je kan vanaf heden apps en games kunnen kopen voor je Windows Phone of Xbox en daarvoor betalen aan de hand van Bitcoins. Dat heeft Microsoft vandaag aangekondigd.

Bitcoin & Microsoft

Het is niet mogelijk om rechtstreeks te betalen voor items die je koopt. Je kan krediet toevoegen aan je Microsoft-account, en dat krediet kan je betalen met Bitcoins. Die Bitcoins kan je op verschillende websites kopen of zelfs met fysiek geld kopen op sommige plaatsen in Nederland en België. De virtuele munt stoot regelmatig op veel kritiek omdat ze veel gebruikt wordt om illegale praktijken te financieren.

Dat Microsoft resoluut ervoor kiest om de nieuwe munt te accepteren is best een opmerkelijke keuze. Niet zo lang geleden liet Bill Gates zelf nog weten dat hij wel brood zag in Bitcoins en dat Microsoft ook op de nieuwe munt zou gaan anticiperen. PayPal, bekent van de online betalingen, liet eerder weten ook Bitcoins te gaan accepteren.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.