Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste gadgets

Met deze low-tech camera print je foto’s direct uit op kassarol

Geschreven door
Geplaatst op27 december 2014, 13:25 CategorieFotografie

Met deze low-tech camera presenteert de maker een nieuwe twist op een oud en bekend concept: maak je een foto, dan print deze camera hem meteen uit. Op een kassarol – je weet wel, van dat gladde, smalle papier.

Low-tech camera print direct je foto uit

De PrintSnap is een camera die momenteel nog niet op de markt is verschenen; sterker nog: het bevindt zich in een voorbereidend stadium. Maar dat betekent niet dat de camera nu niet al opvalt. Het aparte aan dit toestel is dat het je gemaakte foto’s in één keer uitprint. Niet in HD of op mooi papier, maar op een kassarol. Dat geeft de geprinte foto een apart effect mee: het materiaal ziet er heel ouderwets en low-def uit en moet je het geval van een oude Polaroid-camera geven. Ons doet het meer denken aan die oude Gameboy Printer.

Screen-Shot-2014-12-23-at-6.58.28-PM

Verder is de camera echt bedoeld voor mensen die snakken naar ‘iets anders’. De grootte van de geprinte foto’s komt neer op 3 bij 1,75 inches, wat extreem handig is voor bijvoorbeeld je portemonnee of een plakboek. Monochrome plaatjes vervagen wel een tijdje, zo weten we dankzij onze persoonlijke ervaring met, daar heb je hem weer, de Gameboy Printer, en onduidelijk is nog of deze foto’s hetzelfde lot ondergaan. Je kunt ze wel beschermen, maar niet is honderd procent gegarandeerd, natuurlijk.

De afmetingen van de PrintSnap zijn 3.25 x 6.75 x 3 inches, het weegt zo’n 1,45 pond en is gemaakt van notenhout. De maker wil echter nog een lichtere en goedkopere plastic variant uitbrengen. De PrintSnap is echt een authentiek apparaat in een modern tijdperk: je hebt geen batterijen, internet of intern/extern opslagmedium nodig: de foto’s worden direct geprint op het papier en that’s it. De resolutie van zo’n foto is overigens 640 bij 384 pixels, wat eigenlijk nog helemaal nog niet zo slecht is. Check de bovenstaande video voor een impressie.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.