Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste gadgets

Huawei ziet geen brood meer in Windows Phone

Geschreven door
Geplaatst op5 december 2014, 8:15 CategorieSmartphones

Het Chinese Huawei heeft aangekondigd geen smartphones meer te ontwikkelen draaiende op Microsoft’s Windows Phone. Volgens de fabrikant valt er simpelweg geen geld mee te verdienen.

Huawei ziet geen brood in Windows Phone

Het Chinese concern heeft laten weten om niet meer met Microsoft samen te werken om nog toestellen met Windows Phone te ontwikkelen, en gaat volledig voor Android. De fabrikant valt simpelweg met de deur in huis en meldt dat er geen geld te verdienen valt met het platform. Sterker nog, zo beweert een woordvoerder, er is niemand die geld heeft verdiend met het platform.

Windows Phone is voorlopig nog geen groot succes, hoofdzakelijk door een beperkt aanbod aan apps in de applicatiewinkel. Microsoft wil een serieuze inhaalbeweging maken door nu zelf toestellen op de markt te brengen, nadat het niet zo lang geleden nog de mobiele afdeling van het Finse Nokia opkocht.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.