Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste gadgets

Google werkt aan Android M voor auto’s

Geschreven door
Geplaatst op19 december 2014, 16:52 CategorieAuto

Google werkt momenteel aan een aparte versie van Android, die is bedoeld voor in de auto. De software gaat nu door het leven als Android M en zal wellicht niet te vinden zijn op smartphones of tablets. Dat meldt althans persbureau Reuters.

Android M

Wanneer we denken aan een nieuwe Android-versie, dan denken we aan toffe nieuwe features voor smartphones en tablets. Momenteel draait het gros van de Android-apparaten op een versie ouder dan Lollipop, terwijl die toch steeds meer populariteit geniet. Android 5.0 Lollipop ging voorheen door het leven als Android L, en omdat Google de letters van het alfabet afgaat, is de volgende, nieuwe versie van Android die we mogen verwachten hoogstwaarschijnlijk Android M. Maar die is met name bedoeld voor auto’s.

Tenminste, dat claimt persbureau Reuters. Google zou momenteel bezig zijn met het ontwikkelen van Android voor auto’s: een systeem waarbij je niet eens je smartphone hoeft te koppelen, aangezien het gaat om absolute integratie. Dat neemt niet weg dat deze versie van Android uitgekleed wordt; naar verluidt is alles internet gewoon toegankelijk en kun je, met de apps, gewoon nog steeds je muziek via Spotify streamen. Ook kun je direct gebruikmaken van het ingebouwde navigatiesysteem, die van Google Maps.

Google wil de integratie zo naadloos maken, dat bestuurders niet mogen merken dat het om Android gaat. En omdat je niet verplicht bent je telefoon aan de auto te koppelen, ben je je daar straks dan ook wellicht veel minder van bewust. Ook stelt dit Google in staat in de auto’s te komen van mensen die geen Android-apparaten hebben, waardoor het sterk staat in de concurrentiestrijd met onder andere Apples CarPlay. Hoe dan ook, het duurt wellicht nog minstens een jaar voordat we de eerste auto’s met Android M zien.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.