Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste gadgets

Firefox komt naar de iPhone en iPad

Geschreven door
Geplaatst op4 december 2014, 0:20 CategorieSmartphones

Mozilla heeft aangekondigd dat een mobiele versie van zijn browser, Firefox, ontwikkeld zal worden voor de iPhone en iPad. Daar is volgens het bedrijf veel vraag naar.

Firefox moet mee met mobiel surfen

Volgens het bedrijf is er steeds meer en meer vraag naar een mobiele versie van Firefox, en die zal dan ook ontwikkeld worden. Het bedrijf komt hierbij terug op een eerder statement, waarin het liet weten om geen brood te zien in Firefox voor iOS. “We moeten zijn waar onze gebruikers zijn”, luidt het in een persbericht van de non-profit achter de browser.

Apple legt op dat alle browsers voor het toestel gebruik moeten maken van WebKit, een soort pakket van codes en regels om webpagina’s te genereren. Browsers als Chrome en Safari maken standaard al gebruik van dat softwarepakket, maar Firefox niet. Vandaar dat het toch een opmerkelijke stap is om toch maar een app uit te brengen voor het platform. Mozilla had eerder al een app ontwikkeld die je toelaat om je bladwijzers te raadplegen, maar die is ondertussen al geannuleerd vanwege teleurstellende cijfers.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.