Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste gadgets

Dit zijn de 3 grootste zwaktes van de Apple watch

Geschreven door
Geplaatst op16 december 2014, 18:09 CategorieSmartwatch

De Apple Watch zal volgend jaar verschijnen, en Cult of Mac heeft een lijstje gemaakt met de functies die je zal moeten missen. Wij vatten de drie belangrijkste samen.

Je Apple Watch kan niet zonder je iPhone

De Apple Watch ondersteunt natuurlijk uitsluitend de iPhone, maar de twee hebben een wel heel hechte band. Je kan de ingebouwde apps van de Watch wel gebruiken als de twee niet verbonden zijn, maar dat gaat niet op voor apps van derden. Als je de app van Instagram of Twitter wil gebruiken op je smartwatch, wordt het effectieve rekenwerk gedaan op je iPhone om de batterij van je smartwatch te sparen. Zo zijn de twee dus zeer afhankelijk van elkaar.

Apps van derden toegang verlenen tot je camera

De Camera-app die Apple zelf op het toestel installeert is in staat om de camera van je iPhone op afstand te bedienen. Zeer handig dus voor het nemen van groepsfoto’s waarbij je je iPhone op een afstand zet en vervolgens de viewfinder op je pols kan bekijken. Dat zal echter niet mogelijk zijn voor apps van derden, zoals Instagram of Hipstamatic.

Unieke wijzerplaten gebruiken

Apple heeft zo’n twaalf wijzerplaten voor je Watch ontwikkeld, waaronder eentje met Micky Mouse, en daar zal je het mee moeten doen. De fabrikant zal derden niet toelaten om wijzerplaten te voorzien, zoals dat wel bij Android Wear mogelijk is. Waarschijnlijk zal dat bij de volgende generaties van het apparaat wel mogelijk worden, maar alvast niet bij de lancering van het apparaat.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.