Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste gadgets

Deze 3 innovaties kan je in 2015 op je smartphone verwachten

Geschreven door
Geplaatst op13 december 2014, 1:00 CategorieSmartphones

Verbeteringen in de ontwikkelingen van processoren en andere onderdelen geven een redelijk goed idee van de innovaties die we volgend jaar op onze smartphones mogen verwachten.

Betere geluidsopnames op je smartphone

De microfoons in onze smartphones zouden een betere vorm van noice canceling moeten krijgen, dat maakt de nieuwe Snapdragon 810-processor mogelijk. De processor is in staat te analyseren welke geluiden je eigenlijk wil opnemen, en wat omgevingsgeluid is. Zo zal je smartphone in staat zijn om betere geluidsopnames te maken, ook bij het opnemen van filmpjes.

Streamen in 4K

Er zijn, onder andere dit jaar, heel wat smartphones verschenen die in staat zijn om beelden op te nemen in 4K. Echter zijn die toestellen nog niet zo sterk in het delen van die beelden, waar waarschijnlijk volgend jaar ook verandering in zal komen. Draadloos beelden streamen in 4K, zoals bijvoorbeeld met de Chromecast, zal wel mogelijk worden. Qualcomm heeft een nieuwe draadloze chip ontwikkeld die op korte afstand beelden met een snelheid van 4-6Gbps kan versturen.

Stabielere foto’s

De kwaliteit van de camera’s in smartphones is wel sterk gestegen, maar stabiele foto’s schieten blijft vaak een probleem. Technologie ontwikkeld door Corephotonics is in staat om aan de hand van intelligente algoritmes steeds een sterke optische zoom mogelijk te maken. Dat wordt mogelijk door een camera met twee lenzen te gebruiken, een groothoeklens en een telephotolens.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.