Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste gadgets

De Jaasta: ’s wereld’s eerste e-inkt-toetsenbord

Geschreven door
Geplaatst op29 december 2014, 11:01 CategorieHandig

De Jaasta is een e-inkt-toetsenbord, die met een druk op de knop de toetsenindeling aanpast op de software die je op dat moment gebruikt. Kopen kan nu nog niet, maar binnenkort start wel de crowdfunding-pagina voor het slimme apparaat.

De Jaasta

Mocht je iemand zijn die dagelijks met programma’s als Photoshop of videobewerkingssoftware te maken krijgt, dan is het handig om te weten welke shortcut waar voor dient. Het komt je productiviteit ten goede, aangezien met snel, met één druk op de knop, een bepaalde aanpassing kunt maken of functie kunt activeren. Aldoor met je muis door de menu’s bovenin zoeken naar die functies vreet heel wat tijd op. Zeker de beginnende video-editors zullen zich daarin herkennen. Wat zou het dan gemakkelijk zijn als er een toetsenbord is die je zelf kunt instellen.

En die is er. Bijna. Hij komt er in elk geval aan. Het is de Jaasta, ’s wereld’s eerste e-inkt-toetsenbord, die je helemaal zelf kunt instellen. Het werkt als volgt: de knoppen op het toetsenbord bestaan uit drie lagen. De basis, het e-inkt-display en de plastic laag erbovenop. Per programma kun je instellen welke knoppen het toetsenbord moet laten zien. Dat kunnen ingewikkelde processen zijn, zoals de shortcuts van een videobewerkingsprogramma, maar ook iets simpels, zoals de hashtag, die je op Twitter gebruikt, plaatsen onder een ongebruikte toets.

Het toetsenbord heeft nog een aantal toffe features, die je allemaal terug kunt vinden op de website van het apparaat. Zelf omschrijft het bedrijf de Jaasta als het laatste stadium waarin het toetsenbord zich kan bevinden. En met de mogelijkheid snel tussen verschillende talen en toetsenbordindelingen te kunnen switchen, je eigen shortcuts te kunnen installeren, stemcommando’s te kunnen geven en het feit dat-ie lekker licht en draadloos is, geloven wij dat wel. Binnenkort verschijnt de Jaasta op de populaire crowdfunding-platformen.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.