Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste gadgets

Bouwt Xiaomi een smartphone met twee gebogen schermen?

Geschreven door
Geplaatst op29 december 2014, 9:48 CategorieSmartphones

Naar verluidt is de smartphone-fabrikant Xiaomi, bekend om zijn budgettoestellen, momenteel bezig met een smartphone met twee gebogen schermen aan de zijkant – net zoals de Samsung Galaxy Note Edge er ook ééntje heeft.

Xiaomi Arch

Ook al was het zo dat Samsung een patent registreerde, waarin het dat scherm aan de zijkant vastlegde, was het toch een verrassing dat we eerder dit jaar de Samsung Galaxy Note Edge naast de Samsung Galaxy Note 4 aangekondigd zagen worden. De Samsung Galaxy Note Edge is de eerste smartphone / phablet die dus een scherm aan de zijkant heeft, die apart van het grote scherm kan functioneren. Nu blijkt dat fabrikant Xiaomi naar verluidt een stapje verder wil gaan, met de introductie van niet één, maar twéé gebogen schermen aan de zijkant.

Er is namelijk een poster opgedoken van de Xiaomi Arch, een smartphone met twee gebogen schermen aan de zijkant. Op de poster is te zien dat er een aantal instellingen aan te passen en notificaties terug te vinden zijn op de twee zijschermen. Ook wordt er gesproken over het tonen van live-informatie, zoals de beurs of uitslagen van voetbalwedstrijden. Verder is er op de poster te lezen dat we te maken hebben met ’s wereld’s eerste smartphone met twee gebogen schermen aan de zijkant – en dat is een feit die we niet kunnen ontkennen.

Maar voorlopig blijft het nog bij een concept van Xiaomi, aangezien er nog geen plannen bekend zijn gemaakt over de Arch. De Samsung Galaxy Note Edge heeft een premium prijskaartje, dus dat zou betekenen dat de Xiaomi Arch zich ook aan de dure kant van de high-end-markt zou bevinden – en dat gaat weer tegen de grondbeginselen van het bedrijf in, aangezien Xiaomi bekendstaat om budget smartphones en tablets. Bovendien is er verder nog niets over het toestel opgedoken dan de bovenstaande poster.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.