Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste gadgets

BMW wil je je auto laten parkeren met je smartwatch

Geschreven door
Geplaatst op16 december 2014, 15:15 CategorieSmartwatch

Begin volgend jaar zal BMW de mogelijkheid lanceren om je wagen zichzelf te laten parkeren aan de hand van je smartwatch, maar de technologie gaat nog verder.

BMW wil het parkeren uit je handen nemen

Het nieuwe testmodel van de elektrische BMW i3 is uitgerust met allerlei sensoren om het parkeren, en het vinden van een parkeerplaats, volledig uit je handen te nemen. De wagen is in staat om zichzelf te parkeren in een vrije plaats nadat je dat commando op je smartwatch geeft. Je stopt je auto voor de vrije plaats, stapt uit en geeft het commando om te parkeren. Vervolgens trekt de wagen zijn plan.

Een andere innovatie waar de Duitse autofabrikant aan werkt is de integratie van intelligente navigatie. Door de layout van allerlei parkeergarages in de programmeren kan de auto dan vanzelf een vrije parkeerplaats gaan zoeken. Je stopt je auto voor de deur, en hij rijdt zelf verder de garage in om een vrije plaats te zoeken. Wanneer je weer wil vertrekken geef je het commando op je smartwatch en stopt hij weer voor de deur. Volgens The Verge zal de fabrikant de technologie volgende maand aankondigen.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.